Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (5)

Καλάμια και λάσπη
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Σε ένα χωριό στη λιμνοθάλασσα της Αλμπουφέρα, τρεις γενιές της οικογένειας Παλόμα θα δοκιμαστούν εξαιτίας ενός παράνομου έρωτα.
Το ταχυδρομείο
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Μπουκόφσκι περιγράφει τις εμπειρίες την περίοδο που εργαζόταν στο ταχυδρομείο, αρχικά ως αναπληρωματικός και στη συνέχεια ως κανονικός εργαζόμενος.
Ιστορίες σκοτεινού θαλάμου
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τα παιδιά μιας οικογένειας συναντώνται ανά διαστήματα και θυμούνται μέσα από φωτογραφίες περιστατικά της οικογενειακής ζωής και κυρίως του πατέρα τους. Το θαυματουργό κουτί, όπως ονόμαζαν τα παιδιά τη φωτογραφική μηχανή, αιχμαλώτιζε εικόνες και φυσιογνωμίες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που εμφάνιζε πράγματα ή πρόσωπα εκεί που δεν υπήρχαν.
Τα αίτια του Πελοποννησιακού Πολέμου
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Ο de Ste Croix επανεξετάζει με βαθιά γνώση, επιμέλεια και οξυδέρκεια όλες τις πηγές και παραμέτρους του Πελοποννησιακού πολέμου και καταθέτει με σαφήνεια και πρωτοτυπία μια άκρως εμπεριστατωμένη μελέτη των αιτιών του. Πρόκειται για μια σημαντικότατη συμβολή στην ελληνική πολιτική ιστορία.
Για την αισθητική παιδεία του ανθρώπου
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Κατηγορία
Φιλοσοφία
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια φιλοσοφική πραγματεία υπό μορφή επιστολών. Ο Σίλλερ καταπιάνεται με τα σημαντικά και πιο φιλοσοφικά ερωτήματα που αφορούν, όχι μόνο την εποχή του, αλλά και γενικότερα τον άνθρωπο καθ’ όλη την διαδρομή του μέσα στο χρόνο. Κοινωνικοί θεσμοί, νόμοι, νοοτροπίες, αντιλήψεις, ανθρώπινη ψυχοσύνθεση περνούν από το μικροσκόπιο της κριτικής ματιάς του συγγραφέα.