Έχουμε διαβάσει: 3.174 βιβλία

ΕΚΑΤΗ (5)

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος σε χρόνο ανύποπτο
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΑΤΗ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Μία σπάνια συνάντηση ενός καθηγητή, πανεπιστημιακού δασκάλου και εύστοχου κριτικού πνεύματος με έναν ποιητή αγαπησιάρικο, γέμοντος συναισθήματος… «Ο Γιώργος Μαρκόπουλος σε χρόνο ανύποπτο» είναι ένα εμβριθές μελέτημα του Θεοδόση Πυλαρινού για ψαγμένους και υποψιασμένους αναγνώστες, εθισμένους στην αφηγηματική χάρη και στη νοηματική πληρότητα
Χρονικό των Εξαρχείων
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΑΤΗ
Ιδιότυπη χωρο-χρονο-τοπιο-βιογραφία αυτή η περιπλάνηση του Ρήγα Καππάτου στα αλησμόνητα μονοπάτια της μνήμης. Μυθοπλαστική αυτοβιογραφία της πλατείας Εξαρχείων. Είναι διάχυτος κι εξαίρετος ο ρεαλισμός της αφήγησης. Αυτό το «Χρονικό των Εξαρχείων» είναι ένας υβριδικός δραματικός μονόλογος.
Τα πέρα πλάσματα
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΑΤΗ
Κατηγορία
Ποίηση
Όχι, δεν είναι πεισιθάνατη η ποίηση του Γιάννη Τσαμαντάκη. Είναι απλώς …ασπρόμαυρη με σποραδικές πινελιές κυκλάμινου κι ανεμώνας.
Κυνήγα τη νύχτα μέχρι να γίνεις φλογερή ύπαρξη
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΑΤΗ
Κατηγορία
Ποίηση
Στην πρώτη ποιητική συλλογή του Νικόλα Νιαμονητού με τον ιδιαίτερο τίτλο «Κυνήγα τη νύχτα μέχρι να γίνεις φλογερή ύπαρξη» κυριαρχεί η αναζήτηση του βαθύτερου Εγώ, η αδιάλειπτη προσέγγιση ενός κόσμου υπό το πρίσμα του ενός.
Ποιήματα του William Butler Yeats
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΑΤΗ
Κατηγορία
Ποίηση
Είτε γνωρίζετε ήδη το έργο του Yeats είτε θέλετε για πρώτη φορά να τον διαβάσετε, η πρόσφατη, δίγλωσση έκδοση της ''Εκάτης'' με επιλεγμένα ποιήματά του σε καλή μετάφραση, πολύ κοντά στο ύφος, τη μουσικότητα αλλά και την ψυχή της ποίησής του, είναι πολύ καλή επιλογή: μια αξιόλογη αλλά και χρηστική συλλογή που μπορείς να έχεις μαζί σου, στις καθημερινές σου διαδρομές. Αν δε, μπορείτε να τον διαβάσετε και στις δύο γλώσσες, η απόλαυση είναι διπλή.