Σχέδιο: Sumit Kumar

Μια από τις πιο καλογραμμένες ιστορίες της χρονιάς, με πραγματικά ελκυστικό σενάριο, μας χαρίζει ο Ram V, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Με μια δυνατή αρχή, ξετυλίγει μια ιστορία για το αρχαίο κακό με φρέσκια ματιά, δίνοντάς μας ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο και γεμάτο αγωνία πρώτο τεύχος.

Δυο αιώνες αφού το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο σάλπαρε για την ακτή του Μαλαμπάρ και αγκυροβόλησε στην Καλκούτα, η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον της στον δρόμο του μεταξιού, το 1766. Ένα παλαιό κακό σαλπάρει πάνω σε ένα από τα πλοία της εταιρείας, ελπίζοντας να βρει ένα νέο σπίτι σε αυτή τη νέα γη. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι η γη της Ινδίας είναι αρχαία, γεμάτη  δαίμονες και μύθους πιο παλιούς από εκείνο. Σε αυτές τις άγριες ακτές, που οι ημέρες είναι ζεστές και οι νύχτες γεμάτες κινδύνους.

Ο συγγραφέας έχει γράψει μια ιστορία με βαμπίρ αλλά όχι από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το πρώτο τεύχος εκτυλίσσεται στο 1766, σε μια χώρα που βασανίζεται από τη διαμάχη τοπικών αρχών και αποικιακών εταιρειών για κυριαρχία σε περιοχές και κυρίως στο εμπόριο. Παράλληλα η ιστορία δυο εραστών, ένας από τους οποίους εμφανίζεται με θεϊκή καταγωγή, μπαίνει στο προσκήνιο. Αν προσθέσει κανείς και βαμπίρ σε αυτό το σκηνικό, παίρνει μια ιδέα για το πρώτο τεύχος.

Η ατμόσφαιρα που έχει στηθεί έχει μια νότα από παλιούς θρύλους και αξιοποιεί άψογα τις παραδόσεις της Ινδίας. Ο συγγραφέας προχωρά και πιο πέρα δίνοντας μια νέα ερμηνεία στο τι θεωρούμε εμείς κακό. Και φυσικά η κινηματογραφικότητα του σχεδίου υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία. Ζωντανά χρώματα, πάνελ με χώρο και κίνηση χαρίζουν μια άνεση στην αφήγηση.

Μια από τις ιστορίες που αξίζει να προσέξετε, γεμάτη μάχες για εξουσία και δυναμικές ανατροπές ανάμεσα σε τοπικές αρχές και αποικιακές δυνάμεις, ενώ στο παρασκήνιο ένα αρχαίο κακό ζει στους θρύλους και στις παραδόσεις. Κάπου εκεί κινούνται και αυτές οι Savage Shores….και υπόσχονται πολλά.