Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Μπορείς!

Η Νεφέλη είναι άριστη μαθήτρια. Όλα τα τετράδιά της είναι γεμάτα με Α και έναν και δύο τόνους. Όταν όμως έρχεται η ώρα των προφορικών, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τότε είναι που η τάξη της εξαφανίζεται και η ίδια ξεκινάει τα φανταστικά της ταξίδια. Όπως τότε που η δασκάλα τη ρώτησε ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και εκείνη, αντί να απαντήσει, μεταφέρθηκε αυτόματα στον Όλυμπο. Κάθε φορά αυτό της συμβαίνει. Δεν μπορεί να ανοίξει καν το στόμα της κι ας γνωρίζει την απάντηση. Και τα φανταστικά ταξίδια συνεχίζονται… Πότε ταξιδεύει με τρένο, πότε επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη με τους ουρανοξύστες της, πότε βρίσκεται σε σκοτεινά κελιά και κελάρια…

Μέχρι που μια μέρα, την κρίσιμη στιγμή, ακούστηκαν δύο μαγικές λέξεις: «Νεφέλη, μπορείς!» Και όλα άλλαξαν. Πλέον, είναι άριστη μαθήτρια και στα προφορικά.

Η σωστή συμπεριφορά προς τους άλλους, η τόλμη, η προσπάθεια για την καταπολέμηση των φόβων, αλλά κυρίως η ενθάρρυνση μπαίνουν στο μικροσκόπιο στο βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή «Τα φανταστικά μου ταξίδια» και δείχνουν στα παιδιά τον δρόμο για να είναι τολμηρά και να μην φοβούνται να κάνουν λάθη.