Ο Μαξ Γουλφ είναι και πάλι εδώ

Ο Τόνι Πάρσονς επιστρέφει με την τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ, που τιτλοφορείται «Οι εκτελεστές».

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση∙ η κινηματογραφική ροή που καθηλώνει τους αναγνώστες∙ η εξαιρετικά λεπτομερής περιγραφή, λεπτό το λεπτό, μιας σειράς εκτελέσεων που συγκλονίζουν και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη∙ αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της.

Άλλωστε πρόκειται για απαγχονισμούς σε απευθείας μετάδοση μέσω youtube. Τα θύματα είναι άνθρωποι που έχουν διαπράξει απεχθή εγκλήματα και παρόλα αυτά έχουν ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη: το µέλος μιας συμμορίας διαφθορέων ανήλικων κοριτσιών, ένας πλούσιος μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα ένα παιδί και το εγκατέλειψε, ένας κήρυκας µίσους που απαιτεί δημοσίως τη δολοφονία Βρετανών στρατιωτών.

Οι αυτόκλητοι εκτελεστές όμως, σε ρόλους δικαστή, ενόρκου, μάρτυρα και εντέλει δήμιου, ποιοι είναι; Και μπορούν να θεωρηθούν ήρωες που διορθώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις της Δικαιοσύνης;

Ο επιθεωρητής Γουλφ με την ομάδα του θα κληθεί να τους ανακαλύψει και να τους σταματήσει, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, τα πτώματα πληθαίνουν, η κοινή γνώμη παίρνει φωτιά.

Ένα καθηλωτικό και ιδιαίτερο μυθιστόρημα, γραμμένο με μαεστρία. Αρκετά βίαιο και ανατριχιαστικό, μιας και περιέχει απευθείας μεταδόσεις, που, ωστόσο, δεν αφήνει ανικανοποίητους τόσο τους φανατικούς οπαδούς του Μαξ Γουλφ όσο και τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην προσεγμένη μετάφραση της Ειρήνης Χριστοπούλου.