Μια όμορφη βόλτα στην εξοχή

Στον Έλιοτ, τον μικρό ελέφαντα με τις βούλες, και στον καλύτερό του φίλο, το Ποντικάκι, αρέσει πολύ η πόλη. Μια μέρα, όμως, οι δυο τους αποφάσισαν να πάρουν το λεωφορείο και να πάνε βόλτα στην εξοχή, μπαίνοντας έτσι σε μία νέα περιπέτεια.

Τότε ήταν που ανακάλυψαν ότι η εξοχή είναι ακόμα πιο μεγάλη από την πόλη και επιπλέον πολύχρωμη! Εκεί, μύρισαν τον φρέσκο αέρα και έπαιξαν με την ψυχή τους. Ώσπου… πείνασαν! Και έφαγαν πολλά μήλα, αφού τα έκοψαν κατευθείαν από τις μηλιές. Και μετά, άρχισαν να παίζουν κρυφτό, μέχρι που ο Έλιοτ βρήκε την τέλεια κρυψώνα! Μία κρυψώνα, όπου δεν μπορεί να τον βρει κανείς – ούτε καν το Ποντικάκι. Μήπως πρέπει ν’ αρχίσει ν’ ανησυχεί; Μέχρι που μια έκπληξη τον έκανε ξανά χαρούμενο!

Ο Μάικ Κουράτο γράφει τις δικές του υπέροχες, διασκεδαστικές και διδακτικές ιστορίες, με ήρωα τον Έλιοτ, τον μικρό ελέφαντα με τις βούλες, που απευθύνονται σε παιδιά τριών έως έξι ετών, ενώ τρώει κεκάκια και παγωτά. Α! Επιπλέον τις εικονογραφεί μόνος του. Και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό, απολαυστικό, γλυκύτατο. Όπως και ο ήρωάς του.