Το «Φεύγω» (”One Step too Far”) είναι το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Tina Seskis, που ξεκίνησε ως αυτοέκδοση στην Αγγλία για να κατακτήσει τις λίστες των best-seller και να γνωρίσει καλύτερη εκδοτική τύχη και πολλές μεταφράσεις.

Η Έμιλι Κοόυλμαν είναι δικηγόρος με μια τυπική, καλή ζωή. Με τον σύζυγό της Μπεν και τον μικρό τους γιο ζουν ευτυχισμένοι στο Μάντσεστερ μέχρι που κάτι συμβαίνει και όλα ανατρέπονται. Δεν  μαθαίνουμε αρχικά ποια είναι η αιτία αλλά μια μέρα η Έμιλι εγκαταλείπει το σπίτι της, παίρνει μαζί της λίγα χρήματα και το διαβατήριό της, που γράφει το πλήρες όνομά της με το πατρικό της επίθετο –Κάθριν-Έμιλι Μπράουν–, και ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο. Εκεί η «Κατ» Μπράουν θα επιχειρήσει να ξαναστήσει μια καινούρια ζωή, βρίσκει ένα μικρό δωμάτιο σε ένα σπίτι με πολλούς συγκατοίκους και ξεκινά να δουλεύει ως υπάλληλος υποδοχής σε μια μεγάλη εταιρεία. Παράλληλα, θα βρει αποκούμπι στην καλοσυνάτη  Έιντζελ, που θα γίνει η καλύτερή της φίλη αλλά και η αιτία για να πάρει έναν τελείως διαφορετικό, πιο σκοτεινό, δρόμο απ’ ό,τι είχε γνωρίσει μέχρι τότε στη ζωή της.

Η Seskis επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία με εναλλαγές ανάμεσα στο παρόν της Έμιλι-Κατ, καθώς εκείνη αμφιταλαντεύεται μεταξύ των τύψεων για όσους άφησε πίσω της και της ανάγκης της για μια νέα αρχή, και του παρελθόντος της οικογένειάς της, από την εποχή του προβληματικού γάμου των γονιών της, της σχέσης της με τη νευρική και δύστροπη δίδυμη αδερφή της, την Κάρολαϊν, μέχρι τη γνωριμία της με τον Μπεν και τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας.  Έτσι, αυτή η  εναλλαγή των αφηγήσεων ξεδιπλώνει τμηματικά την ιστορία, επιτρέποντας στον αναγνώστη να γνωρίσει σταδιακά και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη ζωή της ηρωίδας, ενώ ταυτόχρονα τα σύντομα κεφάλαια του βιβλίου κυλούν γρήγορα και ευχάριστα, άλλοτε ανησυχητικά και άλλοτε τρυφερά.

Το δεύτερο στοιχείο που μπορεί να κερδίσει την προσοχή του αναγνώστη είναι το μυστήριο που καλύπτει την κρίση στην οικογενειακή ζωή της Έμιλι. Τι ήταν αυτό που την έκανε να εγκαταλείψει τη δουλειά και τον σύζυγό της και να φύγει μακριά; Η συγγραφέας στήνει μια έξυπνη παγίδα από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου και στη συνέχεια «παίζει» πονηρά μαζί μας μέχρι την τελική, έκθαμβη ανατροπή, χάρη στην οποία ολόκληρο το βιβλίο θα μπορούσε να διαβαστεί και διαφορετικά.

Τελικά το «Φεύγω» είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, με τις δικές του αρετές, που μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.