Game over

Μετά τα δύο βιβλία, «Παιχνίδι» και «Βόμβος», κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος με τίτλο «Φυσαλίδα» που ολοκληρώνει την τριλογία «Παιχνίδι» του Anders de la Motte. Όλα ξεκίνησαν μ’ ένα κινητό που βρήκε στο τρένο ο Χένρικ Πέτερσον ή αλλιώς ΧΠ. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο ΧΠ μπήκε στο Παιχνίδι φέροντας εις πέρας διάφορες αποστολές για να ικανοποιήσει το κοινό που τον έβλεπε μέσα από το Παιχνίδι, ώστε να γίνεται δημοφιλής και να βγάζει χρήματα. Όμως το Παιχνίδι ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νόμιζε ο ΧΠ.

Έχοντας ήδη έρθει σε σύγκρουση με κάποια κομμάτια του Παιχνιδιού, στο τρίτο μέρος ο ΧΠ θα βρεθεί ξανά κυνηγημένος, προσπαθώντας να αντιληφθεί την αφετηρία του Παιχνιδιού. Κι όμως κάθε φορά που πιστεύει ότι φτάνει στην αρχή, τόσο φαίνεται ότι το Παιχνίδι πηγαίνει πολύ πιο βαθιά, καθώς και μερικές δεκαετίες πιο πίσω. Ο ΧΠ με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας αντίστασης παλιών παικτών θα προσπαθήσει να τερματίσει το Παιχνίδι, πριν τερματιστεί ο ίδιος. Και οι πιθανότητες δεν φαίνονται υπέρ του.

Παράλληλα, η αδερφή του Ρεμπέκα,  που προσωρινά έχει απομακρυνθεί από το αστυνομικό σώμα, θα βρει δουλειά ως φρουρός υψηλών προσώπων σε ιδιωτική εταιρεία. Όμως μια μικρή αποτυχία θα την οδηγήσει σε απόλυση. Τότε έρχεται στα χέρια της ο αριθμός μιας τραπεζικής θυρίδας για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα. Μόλις την ανοίγει βρίσκει χρήματα, ένα όπλο και διαβατήρια πολλών κρατών με διαφορετικά ονόματα, σε όλα όμως τη φωτογραφία του πατέρα της. Με τη βοήθεια ενός παλιού φίλου και συνεργάτη του πατέρα της, θα προσπαθήσει να μάθει και να βρει την άκρη σ’ ένα παιχνίδι κατασκοπείας που πηγαίνει δεκαετίες πίσω. Κι όλα αυτά ενώ ο μικρός της αδερφός κινδυνεύει…

Η «Φυσαλίδα» ολοκληρώνει λοιπόν, την τριλογία «Παιχνίδι». Και στο τρίτο μέρος η  αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, με γρήγορη ροή ενώ η κινηματογραφική δράση και η ταχύτητα της εναλλαγής των σκηνών προσδίδουν καταιγιστικό ρυθμό και αμείωτο ενδιαφέρον στην ανάγνωση.

Το τεχνολογικό θρίλερ του Anders de la Motte, στο εύρος και των τριών βιβλίων, παρουσιάζει μια πραγματικότητα που δεν απέχει καθόλου από τη σύγχρονη, ενώ παρουσιάζει εικόνες και πληροφορίες που λίγο-πολύ έχουμε σκεφτεί όλοι μας: μας παρακολουθούν, γνωρίζουν κάθε μας κίνηση, όσο πιο εξελιγμένη γίνεται η τεχνολογία τόσο μεγαλώνει η τρύπα της κλειδαρότρυπας. Και τελικά, όλη αυτή συλλογή πληροφοριών ποιους ευνοεί;