ΣΟΥΠΕΡΚΑΛΙΦΡΑΤΖΙΛΙΣΤΙΚΕΞΠΙΑΛΙΝΤΟΣΙΟΥΣ

Ένα μικρό αγόρι λαχταράει, όταν μεγαλώσει, να γίνει Μαίρη Πόππινς. Αυτό το μικρό αγόρι στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του νέου του σχολείου θα χορέψει και θα τραγουδήσει μαζί με τη φίλη του τη Ναζία από το Πακιστάν το τραγούδι «αυτό με τη δύσκολη λέξη» από την ομώνυμη ταινία.

Μόνο που, όταν φτάνει η μεγάλη στιγμή, η Ναζία βρίσκεται πολύ μακριά, τιμωρημένη από την οικογένειά της, και ο μικρός Γκίγε υπόσχεται να υποδυθεί ο ίδιος τη Μαίρη Πόππινς και να πει πολλές φορές και σωστά τη μαγική λέξη, ώστε όλα να διορθωθούν και να γίνουν όπως παλιά. Γι’ αυτό και κάνει πολλές πρόβες φορώντας γυναικεία ρούχα, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον πατέρα του και τον αναστατώνει.

Μια ιστορία χωρισμένη σε επτά ενότητες. Με κάθε ενότητα να αποτελείται από κεφάλαια με διαφορετικούς αφηγητές το καθένα. Πότε ο Γκίγε, πότε η δασκάλα του, πότε η σχολική ψυχολόγος και πότε ο πατέρας του αφηγούνται –σε πρώτο πρόσωπο και από τη δική τους οπτική– την ιστορία χωρίς αφηγηματικά κενά και με απόλυτη συνοχή. Ο καθένας πιάνει το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος σε κάθε τέλος κεφαλαίου. Ενώ η ιστορία διανθίζεται από επιπλέον στοιχεία και φωτίζεται σφαιρικά χάρη στις επιστολές της μαμάς του Γκίγε και του ίδιου του μικρού, στις σχολικές εκθέσεις του και φυσικά στις ζωγραφιές του (εικονογράφηση: Teo). Επιπλέον συχνές είναι οι αναδρομές στο παρελθόν, πριν η μητέρα του Γκίγε μετακομίσει στο Ντουμπάι λόγω της δουλειάς της.

Το βιβλίο «Ένας γιος» του Αλεχάντρο Παλόμας πλημμυρίζει από μαγεία. Κόντρα στη σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πατέρας και γιος, κινείται στο ονειρικό σύμπαν της Μαίρης Πόππινς σε μια προσπάθεια του Γκίγε να κρατήσει κοντά του τη μητέρα του, αλλά και να προστατεύσει τον πατέρα του από τις συνέπειες μιας τρομαχτικής απώλειας, φοβούμενος ότι θα χάσει και αυτόν.

Ένα βιβλίο με χαρούμενο εξώφυλλο που εκπέμπει αισιοδοξία και φιλοδοξεί να μεταφέρει στους αναγνώστες του ελπίδα, ότι στο τέλος και, παρά τις όποιες δυσκολίες και αναποδιές, όλα βρίσκουν τον δρόμο τους.