Γη, 31ος αιώνας. Η ανθρωπότητα χαροπαλεύει ενάντια σε έναν θανατηφόρο ιό, που συνεχίζει να σκοτώνει αδιάκριτα σε όλη την υφήλιο. Ο N5S μετατρέπει τους μολυσμένους φορείς σε ανδρείκελα που θυμίζουν ζόμπι. Οδηγώντας τη βαριά φουτουριστική μοτοσικλέτα του, ο Zoichi Kanoe, ένας συνθετικός άνθρωπος, μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα του κόσμου. Βοηθούμενος από την Fuyu Kanoe, την ψηφιακή, τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένη στη μηχανή του, ο Zoichi ταξιδεύει μέσα σε έναν σκοτεινό κόσμο ψάχνοντας το κλειδί της σωτηρίας.

Στο πρώτο τεύχος, παρακολουθούμε τα αφεντικά του Zoichi, την TOA Heavy Industry, να τον στέλνουν σε αποστολή για να βρει την Eon Green, ένα κορίτσι με τη δύναμη να μεταστοιχειώνει τον N5S – μόνο που ο Zoichi δεν είναι ο μόνος που την ψάχνει. Μια ομάδα καταστολής, που δουλεύει για τον Δημόσιο Τομέα της Υγείας, κυνηγά κι αυτή την Eon. Ο Zoichi θα εντοπίσει το κορίτσι και θα ανακαλύψει επίσης μια συνωμοσία που μπορεί να αλλάξει ή να καταστρέψει τον κόσμο.

Μια έκπληξη όμως περιμένει τον πρωταγωνιστή, καθώς η Eon προστατεύεται από μια αρκούδα που μπορεί να μιλάει και είναι ζωσμένη με πολυβόλα, τα οποία χειρίζεται εξαιρετικά. Ανάμεσα σε λεγεώνες από ζόμπι, ανδρείκελα και μεταλλαγμένα πλάσματα, θα τα καταφέρει άραγε να εντοπίσει ξανά το κορίτσι;

Το Biomega ανήκει στην κατηγορία των φουτουριστικών, cyberpank Μάνγκα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο πολύ καλός ρυθμός του και το δράμα σε σωστές δόσεις. Το σχέδιο είναι εξαιρετικά λεπτομερές και στηρίζει τέλεια τον τρόμο του σεναρίου. Ο Tsutomu Nikei, έχει δημιουργήσει έναν ξεχωριστό κόσμο για τους χαρακτήρες του, ένα μείγμα γοτθικού τρόμου και φουτουριστικών εφαρμογών.

Η δράση είναι γρήγορη, χωρίς περιττούς διαλόγους, το δυνατό σχέδιο καθορίζει τη διάθεση και την ατμόσφαιρα και υπάρχουν καθαρές επιρροές από επιστημονική φαντασία και γοτθικά στοιχεία. Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο των Μάνγκα, το Biomega στηρίζεται γερά στα πόδια του, καθιερώνει μια ενδιαφέρουσα πλοκή με εξίσου ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ο συγγραφέας χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο τις διάφορες ανατροπές για την εξέλιξη της πλοκής.

Το Biomega δεν θα αρέσει σε όλους, αυτό είναι σίγουρο. Απευθύνεται περισσότερο στους φαν του είδους. Παραμένει όμως ένα κλασικό Μάνγκα, με καλογραμμένη πλοκή, μοναδικό σχέδιο που το χαρακτηρίζει και μια εναλλακτική ματιά σε ένα διαφορετικό μέλλον. Όλα τα σωστά συστατικά για να γίνει καλτ στο μέλλον.