Το “Fire Punch” δεν είναι ένα εύκολο ανάγνωσμα, ακόμα και για manga. Είναι σκληρό, εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, είναι για ενήλικο κοινό και αναφέρεται κυρίως σε έναν κόσμο που παλεύει για επιβίωση οπότε δεν έχει ούτε ηθική, ούτε την ψευδαίσθηση κανόνων.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που έχει καλυφθεί από πάγο, ως αποτέλεσμα της πράξης της Παγωμένης Μάγισσας. Οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν και η ηθική δεν υφίσταται καν σαν έννοια. Υπάρχουν όμως ανάμεσα στους ανθρώπους και αυτοί που ονομάζονται «ευλογημένοι» και έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις. Ο Agni και η αδελφή του είναι ανάμεσά τους. Ο Agni έχει δυνάμεις αναγέννησης, το ίδιο και η αδελφή του, αν και σε μικρότερο βαθμό. Όλη τους η ζωή όμως αλλάζει την ημέρα που κάποιοι ξένοι θα βρουν το χωριό τους…

Ο συγγραφέας έχει συνθέσει ένα ταξίδι τρόμου, γεμάτο ηθικά διλήμματα και σκληρές καταστάσεις. Ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιώντας αφήγηση πρώτου προσώπου κάνει τα πάντα πιο ζωντανά, το μαρτύριο του, την αγωνία του και καταφέρνει να συνδεθεί με τον αναγνώστη. Το σενάριο ξεδιπλώνεται ικανοποιητικά, με κάποιες εκπλήξεις στα κατάλληλα σημεία.

Το “Fire Punch” σχολιάζει όλες τις μορφές της βίας και πόσο εύκολο είναι να χαθεί κάθε έννοια πολιτισμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Σιγά σιγά χτίζεται ένας ολόκληρος κόσμος, με διαφορετικά τμήματα και καταστάσεις και μια ρεαλιστική απεικόνιση του πώς συνεχίζεται η ζωή και με τι τίμημα. Και αυτό είναι που κάνει αυτό το manga να ξεχωρίζει.

Το σχέδιο είναι μάλλον κλασικό, με αρκετές λεπτομέρειες. Το ίδιο το σχέδιο του πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι καλυμμένος στις φλόγες που προσπαθεί να ελέγξει, απογειώνει την ιστορία.

Σε όποιον αρέσουν οι ιστορίες που συνδυάζουν τρόμο, ηθικά ερωτήματα και αρκετή δράση, αυτό το manga είναι η κατάλληλη ανάγνωση.