Σχέδιο: Michael Broussard

Το μεγαλύτερο γεγονός αυτής της χρονιάς για την Top Cow είναι εδώ! Και είναι γεμάτο ένταση, δράση και διαφορετικούς κόσμους που θα ενωθούν για πρώτη φορά με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο Artifacts Volume 1 περιλαμβάνονται τα τεύχη 1-4.

Δεκατρία ξεχωριστά κειμήλια έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν το σύμπαν αν ενωθούν. Καθένα από αυτά ανήκει και σε ένα διαφορετικό άτομο. Αθέατες δυνάμεις έχουν ήδη θέσει σε κίνηση γεγονότα που μαζεύουν αυτούς τους χαρακτήρες σε διαφορετικές ομάδες, για άγνωστους μέχρι τώρα σκοπούς.

Το πρώτο τεύχος ξεκινάει με την ντετέκτιβ Σάρα Πεζίνι, κάτοχο ενός από τα κειμήλια, της θρυλικής Witchblade, να παλεύει με έναν δαίμονα ο οποίος είχε επιτεθεί σε έναν ιερέα και να τον σκοτώνει. Ο δαίμονας πριν πεθάνει λέει ότι τελικά ο ιερέας δεν ήταν αυτός που αρχικά έψαχνε, γεγονός που θα προβληματίσει τη Σάρα. Εδώ παρουσιάζεται ο Tom Judge, επίσης κάτοχος ενός κειμηλίου, που έπειτα από μια επίθεση δαίμονα θα προσπαθήσει να βρει τον Επιστάτη, ο οποίος ίσως να είναι ο μόνος που γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος θέλει να μαζέψει όλα τα κειμήλια μαζί.

Ο Ron Marz, έχει γράψει ένα σενάριο τόσο δυνατό και προκλητικό που δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Στην εισαγωγή της ιστορίας εμφανίζονται όλοι οι πρωταγωνιστές μαζί με τα κειμήλια που χειρίζονται, ενώ το δυνατό ατού του συγγραφέα είναι και πάλι η δουλειά που έχει κάνει με τους χαρακτήρες.

Το σχέδιο του Michael Broussard καθηλώνει με την αρτιότητα αλλά και τη λεπτομέρειά του. Οι σκηνές έχουν κάτι το κινηματογραφικό και αν και το σχέδιο γίνεται σκληρό πολλές φορές, αισθητικά δεν ενοχλεί καθώς εξισορροπείται από τα χρώματα και τα εφέ σκίασης. Τα χρώματα, βαθιά και ζωντανά, δίνουν ζωή και ένταση στην όλη ιστορία.

Το βιβλίο αυτό είναι ίσως το καλύτερο ξεκίνημα για τη σειρά αυτή. Πρώτη φορά τόσοι χαρακτήρες θα βρεθούν μαζεμένοι σε μια ιστορία επικών διαστάσεων, με τόση δράση, μυστήριο, ένα πολύ καλό σενάριο και τρομερή εικονογράφηση.