Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΑΓΚΥΡΑ (4)

Αγχέμαχες λέξεις
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Συμπέρασμα: ο πρωτοεμφανιζόμενος ποιητής δεν θα αυτοκτονήσει, αφού βυθίζει βαθιά τις ρίζες του στη γη και ρουφάει τον ζωογόνο χυμό του Έρωτα. Αμήν. Γέγονε!
Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η Βόμβη είναι μια μικρή χειροβομβίδα που γεννήθηκε αλλιώτικη από τις άλλες. Είναι…  πασιφίστρια. Αγαπά την ειρήνη, δε θέλει να προκαλέσει τον θάνατο σε κανέναν, δε θέλει να εκπληρώσει τον προορισμό της. Μήπως μπορεί να αλλάξει η ίδια τον προορισμό της; Ταξιδεύει στον κόσμο, συναντά «φίλους», ζακέτες, βιολέτες, τρομπέτες και μαριονέτες.
Χρυσάνθεμα στο χιόνι
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο μικρός Εμμανουήλ ανυπομονεί να πάρει το δώρο του Άγιου Βασίλη. Προσπαθεί μάλιστα να μείνει ξύπνιος για να τον δει, αλλά μάταια. Σήμερα όμως έγινε κάτι που τα άλλαξε όλα. Ο μικρός άκουσε τους γονείς του να συζητούνε τι δώρο θα του πάρουν για την Πρωτοχρονιά. Ώστε έτσι; Όλα ήταν ένα ψέμα; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης; Ε, τότε οι γονείς του ήταν ψεύτες. Έρχεται όμως ένα γέροντας για να του θυμίσει ποιος ήταν στα αλήθεια ο Άγιος Βασίλειος και τι έκανε στη ζωή του για να κερδίσει τον «τίτλο» του Άγιου Βασίλη. Τώρα ο μικρός πρέπει μόνος του να κερδίσει το δώρο του αληθινού Άγιου.
Η εκδίκηση των μανιταριών
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Δυο ιστορίες, για την παιδική εργασία και την κατασπατάληση των φυσικών πόρων, βρίσκουμε σε αυτό το βιβλιαράκι. Στην πρώτη, ο Κωνσταντής, παιδί των φαναριών, συναντά την κ. Δέσποινα και κάτι αλλάζει στη ζωή του. Στη δεύτερη, τα ορυκτά καύσιμα έχουν εξαντληθεί και οι άνθρωποι εξορύσσουν θεργήλιο, καύσιμο που υπάρχει εν αφθονία στον πλανήτη Χίμαιρα.