Μαθαίνοντας (για) την Ελλάδα συντροφιά με τον Συννεφούλη

Ο Συννεφούλης, ένα κάτασπρο, παχουλό, αφράτο σαν βαμβάκι συννεφάκι, που όλο παίζει στον ουρανό και είναι σκανταλιάρης και περίεργος, λαχταράει να γνωρίσει μέρη πολλά και να κάνει νέους φίλους. Με τη συνδρομή του Αιόλου, λοιπόν, που του δανείζει τον ασκό του, ο Συννεφούλης ξεκινάει το ταξίδι του από την Ελλάδα. Με συντροφιά τους νέους του φίλους, τους σκανταλιάρηδες ανέμους, την περιδιαβαίνει απ’ άκρη σ’ άκρη. Και μαθαίνει για τις πόλεις της, τα νησιά της, τα μνημεία της, τη μυθολογία της, την Ιστορία της. Από τη Χαλκιδική έως την Κρήτη, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, την Αθήνα, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και πολλά άλλα μέρη, ενώ μαθαίνει για την ιστορία του καθενός.

Και μαζί με αυτόν και οι αναγνώστες του «Συννεφούλη», μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και αλλοδαποί. Αφού «ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», διά χειρός Νίτσας Μανωλά, Ειρήνης Φραγκάκη, Νατάσας Μανωλά και Κατερίνας Μανωλά, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι δίγλωσσος, να είναι γραμμένος τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα όσους τον διαβάσουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να ενημερωθούν για το τι εστί Ελλάδα, αρχαία και νεότερη.

Με πλούσια εικονογράφηση και μαγευτικές φωτογραφίες των τόπων που επισκέπτεται ο μικρός μας ήρωας (Art Director: Μαρία Σταμπουλή). Με απλή αφήγηση και κατανοητό λόγο – με πινελιές τσαχπινιάς και σκανταλιάς. Και ακόμα με παιχνίδια και ακροστιχίδες στις τελευταίες σελίδες του.

Ένα βιβλίο διασκεδαστικό, που περνάει μηνύματα περί υπακοής και συνέπειας. Ένα χαρούμενο βιβλίο για αναγνώστες που λαχταρούν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τον κόσμο. Ξεκινώντας από την πανέμορφη Ελλάδα. Ένα καταγάλανο βιβλίο που πλημμυρίζει ήλιο, θάλασσα, βουνό, πράσινο. Ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα.

Και κλείνοντας, μια ευχή. Μακάρι ο Συννεφούλης να συνεχίσει τα μαγευτικά του ταξίδια και σε άλλες χώρες του κόσμου!