Η Φ. Κ. Καστ γεννήθηκε στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και μεγάλωσε ταξιδεύοντας μεταξύ Ιλινόις και Οκλαχόμα, όπου ερωτεύτηκε τα άλογα ιπποδρομιών και τη μυθολογία.. Δίδαξε στο λύκειο επί 15 χρόνια, πριν αποσυρθεί για ν’ ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο. Τα μυθιστορήματά της έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως τα Oklahoma Book Award, YALSA Quick Pick for Reluctant Readers, Romantic Times Reviewer’s Choice Award, Prism, Holt Medallion, Daphne du Maurier, Booksellers’ Best και Laurel Wreath. Ζει στην Οκλαχόμα με την κόρη της. Η Κριστίν Καστ, η κόρη της, έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε αρκετές ανθολογίες και έχει κερδίσει διακρίσεις στην ποίηση και τη δημοσιογραφία. Το βιβλίο «Προδομένη» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Ο Οίκος της Νύχτας» Το πρώτο βιβλίο της σειράς λέγεται «Σημαδεμένη» (Marked). Είναι μια σειρά με θέμα τα vampire που αξίζει να διαβαστεί, καθώς ο αναγνώστης απολαμβάνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των δύο συγγραφέων.

Η Zoey Redbird είναι μια αρχάρια βρικόλακας, που όμως είναι προικισμένη με ασυνήθιστες δυνάμεις από τη θεά Nyx. Με το πέρασμα του χρόνου νιώθει ότι ανήκει στην ξεχωριστή αυτή ομάδα των vampire, δημιουργεί νέες φιλίες και μάλιστα αποκτά και αγόρι. Συνειδητοποιεί ότι είναι προορισμένη να γίνει vampire και ότι πρέπει να πάει σε ένα ειδικό σχολείο για ανερχόμενα vampire. Η Zoey αρχίζει και αποκτά συναίσθηση των δυνάμεών της και περισσότερη πίστη στις ικανότητές της. Ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματα που τρέφει για τον πρώην άνθρωπο-φίλο της και για τον τωρινό βρικόλακα-φίλο της, που αποδεικνύεται πιο κατάλληλη παρέα γι΄ αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ένας ελκυστικός νεαρός vampire καθηγητής εμφανίζεται να φλερτάρει μαζί της. Ξαφνικά όμως συμβαίνει κάτι αδιανόητο, κάποιοι νεαροί άνθρωποι βρίσκονται σκοτωμένοι, και όλοι υποψιάζονται πως οι θάνατοι οφείλονται στους μαθητές του Οίκου της Νύχτας. Οι σχέσεις ανθρώπων-βρικολάκων γίνονται ακόμη πιο δύσκολες. Κάτι είναι απόλυτα λάθος στο σχολείο αυτό και η Ζoey είναι το μόνο άτομο που μπορεί να αντιληφθεί τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως οι δυνάμεις που την κάνουν τόσο ξεχωριστή μπορεί ταυτόχρονα να απειλούν αυτούς που αγαπά και έρχεται αντιμέτωπη με μια προδοσία που είναι ικανή να της ραγίσει την καρδιά και να ανατρέψει όλες τις ισορροπίες του κόσμου της.

Με πλοκή που βηματίζει γοργά σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, με ποικίλους διαλόγους μεταξύ των ηρώων, με δημιουργική φαντασία, με αγωνία, περιπέτεια και ρομάντζο, το βιβλίο κερδίζει τους αναγνώστες και το τέλος του τους αφήνει με ερωτηματικά και προσμονή για τη συνέχεια της ιστορίας που θα επακολουθήσει στο τρίτο βιβλίο. Οι αναγνώστες  παραμένουν και μετά το τέλος του βιβλίου με την αγωνία για το μέλλον της Zoey και των φίλων της.