Το όνομά του είναι Μπος, Ιερώνυμος «Χάρι» Μπος, και είναι ο μοναχικός και επίμονος αστυνομικός επιθεωρητής που δημιούργησε ο Michael Connelly με το πρώτο του μυθιστόρημα «Η Σκοτεινή Ηχώ» το μακρινό 1992. Θαυμαστής του Reymond Chandler και του Ross Macdonald, ο Connelly θα φροντίσει ο ήρωάς του να μακροημερεύσει, καθώς από τότε ακολούθησαν περίπου είκοσι βιβλία, πολλές βραβεύσεις και εκατομμύρια αντίτυπα σε πολλές χώρες, προσθέτοντας στην αστυνομική λογοτεχνία έναν ακόμη, σύγχρονο κι ωστόσο κλασικό, χαρακτήρα.

Η «Γραμμή Αίματος» είναι μια διπλή περιπέτεια για τον Μπος, ο οποίος έχει εν μέρει συνταξιοδοτηθεί αναλαμβάνοντας πλέον και ιδιωτικές υποθέσεις. Μετά την αποχώρησή του με επεισοδιακό τρόπο από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, ο Μπος βοηθά στη δύναμη του πιο περιφερειακού Σαν Φερνάντο, μελετώντας παλιότερες άλυτες υποθέσεις, ενώ στα πλαίσια των ιδιωτικών υποθέσεων που αναλαμβάνει δέχεται την πρόσκληση ενός πολυεκατομμυριούχου από την Πασαντίνα. Ο ογδονταπεντάχρονος Γουίτνεϊ Βανς νιώθει τύψεις για το παρελθόν και αναζητά τον πιθανώς μοναδικό διάδοχό του. Όπως διηγείται στον Μπος, όταν ήταν δεκαοχτώ ετών άφησε έγκυο μια νεαρή Μεξικανή, την οποία εγκατέλειψε έπειτα από προτροπή της οικογένειάς του αλλά τώρα θέλει να εντοπίσει ξανά, τόσο την ίδια όσο και το παιδί τους. Εν τω μεταξύ, ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος κυκλοφορεί στο Λος Άντζελες, με θύματα γυναίκες σε γόνιμες μέρες, και ο Μπος μαζί με την καινούρια του συνάδελφο, Μπέλα Λούντρες, θα βρεθούν στη δίνη μιας απίστευτης περιπέτειας για τη σύλληψή του.

Με την παραστατική, βατή και γραμμική του αφήγηση, ο Connelly καταφέρνει να παρασύρει τον αναγνώστη στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μυθιστορήματός του – οι αστικές περιοχές της Καλιφόρνιας συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό, με τα επιβλητικά κτήρια και τους μακριούς αυτοκινητόδρομους που ο Μπος απολαμβάνει να διασχίζει υπό τους ήχους της τζαζ στο αυτοκίνητο. Η εναλλαγή ανάμεσα στις δύο υποθέσεις είναι επίσης μια καλή ιδέα που διατηρεί συνεχώς το ενδιαφέρον – από τη μία η πιο κλασική, με τα ένοχα και καλά φυλαγμένα μυστικά στην οικογένεια του εκατομμυριούχου, και από την άλλη η πιο σύγχρονη, με έναν serial killer που «βγαίνει για κυνήγι» κρυμμένος στις σκιές του αστικού δάσους. Οι φίλοι της σειράς των βιβλίων θα απολαύσουν ίσως ακόμη περισσότερο την εξέλιξη της σχέσης του Μπος με τη μοναχοκόρη του, που πηγαίνει πλέον στο κολλέγιο, καθώς και την επανεμφάνιση του ετεροθαλή αδερφού του και δικηγόρου.

Εν τέλει, η «Γραμμή Αίματος» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ενδιαφέρουσα πλοκή, που ξεδιαλύνεται σταδιακά, καθώς ο Μπος συγκεντρώνει και συνθέτει όλα τα στοιχεία, καλλιεργώντας επιτυχημένα την αίσθηση του μυστηρίου και του σασπένς και διατηρώντας την προσοχή του αναγνώστη μέχρι το τέλος.