Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ (3)

Το μυστικό του δούλου
Εκδοτικός οίκος
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μέσα από μια καλοδουλεμένη ιστορία αναδύεται η ατμόσφαιρα και ο τρόπος ζωής στην αρχαία Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρονται ουσιαστικές γνώσεις για τη λειτουργία της αθηναϊκής δημοκρατίας, τις πολιτικές ίντριγκες ανάμεσα σε δημοκρατικούς και ολιγαρχικούς, τα δεινά του Πελοποννησιακού πολέμου, τη δομή και λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πορτρέτα του Φαγιούμ και η μυστηριώδης μις Τζούλια
Εκδοτικός οίκος
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Στο Φαγιούμ της Αιγύπτου δυο παιδιά, μια Ελληνίδα και ένα «αραπάκι», φίλοι καλοί, αναζητούν να λύσουν το μυστήριο που περιβάλλει το όνομα «Μις Τζούλια»: μιας γριάς αρχαιολόγου που έχει αποσυρθεί από τη ζωή και μόνη της χαρά είναι η εξαίσια μουσική που ακούει και η μοναδική αρχαιολογική συλλογή από πορτρέτα του Φαγιούμ που στολίζουν τους τοίχους.
Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ένα ευφυές και αιρετικό μυθιστόρημα που αφηγείται μια άλλη εκδοχή της ιστορίας της Κιβωτού του Νώε. Η πιο βίαιη και σκληρή φύση του ανθρώπου ξεδιπλώνεται και καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, καταπατά την ελευθερία, καταπιέζει, φιμώνει και εξουσιάζει «εις το όνομα του Πατρός». Μια ιστορία με τις φωνές των αφανών ηρώων, των γυναικών και των ζώων.