Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές – Moon Knight

Πρωταγωνιστούν: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy

Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Κωμωδία

Κριτική

Το Moon Knight είναι μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά στο MCU. Ένα μοναδικό μείγμα μυστηρίου, δράσης και θρίλερ, κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώνοντας παραφυσικά στοιχεία με την πλούσια ιστορία της Αιγύπτου.

Ο Steven Grant είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που δουλεύει ως πωλητής στο τμήμα δώρων ενός μουσείου και που τυχαίνει να είναι ειδικός στην Αιγυπτιολογία. Επίσης έχει και κάποια προβλήματα… προβλήματα ύπνου, χαμένες ώρες για τις οποίες δεν έχει καμία ανάμνηση, αλλά και μια φωνή που ακούει συχνά. Η φωνή ανήκει στη γήινη ενσάρκωση του Khonshu, του Αιγύπτιου θεού του φεγγαριού και της εκδίκησης, τον Marc Spector. Όταν εμφανίζεται και ο Arthur Harrow, ένας χαρισματικός ‘κακός’, ο οποίος απλά κρίνει τους ακόλουθους της θεάς Ammit, και σκοπεύει να αμολήσει τη δικαιοσύνη της στη Γη, η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και ο Moon Knight πρέπει να εμφανιστεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η σειρά δεν φοβάται να αναφερθεί στα ψυχολογικά προβλήματα και τραύματα. Ο Moon Knight δεν είναι ο τυπικός υπερήρωας και είναι αρκετά εύκολο να τον συμπαθήσει κανείς κυρίως επειδή είναι διαταραγμένος. Ο Oscar Isaac δίνει μια τρομερή ερμηνεία, όπως και ο Ethan Hawke και η May Calamawy, καταφέρνοντας να κρατήσουν την ιστορία στο ανθρώπινο στοιχείο της και να υποστηρίξουν στο έπακρο την πολύ καλή σκηνοθεσία και ατμόσφαιρα. Οι σκηνές δράσης είναι καταιγιστικές και επίσης πολύ καλή είναι και η μουσική της σειράς και τα εφέ.

Ο σκηνοθέτης από την αρχή ως το τέλος καταφέρνει να κρατήσει το κοινό να αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει, με σταδιακές αναφορές στο παρελθόν του χαρακτήρα και ξεδιπλώνοντας με μαεστρία την αλήθεια μέχρι την πρώτη αποκάλυψη. Απέναντι στον πρωταγωνιστή στήνει έναν αρκετά διαφορετικό κακό, ο οποίος χωρίς ίχνος εγωκεντρισμού κάνει τη δουλειά του, πιστεύοντας απόλυτα ότι κάνει το θέλημα της Ammit στη Γη. Στο τέλος δένει το σενάριο με την αποκάλυψη του ερωτικού ενδιαφέροντος του πρωταγωνιστή, η οποία όμως γνωρίζει την ‘άλλη’ πλευρά του.

Το Moon Knight παρουσιάζει τον νεότερο χαρακτήρα του MCU, σε περιπέτειες μέσα από την Αίγυπτο με μαγεία, μυστήριο και πολλή δράση και επιτέλους μπορούμε να χαρούμε με το αποτέλεσμα της πολυαναμένομενης αυτής σειράς.