Έχουμε διαβάσει: 3.150 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές – Cloak and Dagger

Cloak and Dagger (2018): Season 1

Πρωταγωνιστούν: Olivia Holt, Aubrey Joseph, Gloria Reuben

Περίληψη: Νέα Ορλεάνη. Αν και έρχονται από διαφορετικούς κόσμους, η Tandy Bowen (Olivia Holt) και ο Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) συναντιούνται και ανακαλύπτουν ότι οι υπερ-δυνάμεις τους συνδέονται κάπως μεταξύ τους. Οι ζωές τους θα μπλεχτούν ακόμα περισσότερο, καθώς αναπτύσσονται αισθήματα μεταξύ τους, σε αυτό το δράμα ενηλικίωσης και δράσης.

Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Δράμα

Κριτική

Μια από τις καλύτερες νεανικές σειρές της Marvel, το πολυ-αναμενόμενο Cloak and Dagger, είναι επιτέλους εδώ. Η ιστορία ακολουθεί δύο νεαρά άτομα, την Tandy και τον Tyrone, οι οποίοι ζουν σε διαφορετικούς κόσμους. Ο Tyrone ένας πολύ καλός μαθητής και παίκτης μπάσκετ πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο. Η Tandy από την άλλη πλευρά κλέβει πλουσιόπαιδα, καθώς αυτή και η μητέρα της έχασαν τα πάντα μετά τον θάνατο του πατέρα της, όταν η εταιρεία για την οποία δούλευε έριξε το φταίξιμο για μια έκρηξη πάνω του.

Και τους δύο τους στοιχειώνουν τα άτομα που έχασαν, η Tandy τον πατέρα της και ο Tyrone τον μεγάλο του αδελφό τον οποίο δολοφόνησε ένας αστυνομικός και φοβούνται για το μέλλον τους. Όταν θα συναντηθούν τυχαία κάτι θα ενεργοποιήσει τις δυνάμεις μέσα τους, αφήνοντας τους άφωνους και μπερδεμένους. Ο Tyrone και η Tandy έχουν βάθος σαν χαρακτήρες, με το δικό του φορτίο ο καθένας και η σκοτεινή ατμόσφαιρα που έχει δώσει ο σκηνοθέτης δένει άψογα με αυτό το στυλ αφήγησης. Η πιο ανάλαφρη αλλά πιο έμπειρη Tandy, είναι ιδανική για να εξισορροπήσει τον πιο ντροπαλό Tyrone, ο οποίος ακόμα και τώρα νιώθει ενοχές για τον θάνατο του αδελφού του.

Το δυνατό σημείο της σειράς είναι η απλότητά του. Αφήνει την πλοκή να ξετυλιχτεί αργά, έτσι ώστε να μάθουμε την ιστορία των δυο πρωταγωνιστών. Η σειρά ασχολείται με θέματα αρκετά επίκαιρα και στην εποχή μας όπως η αστυνομική βία κατά των μαύρων ή θέματα σχετικά με τις κοινωνικές κάστες και όχι μόνο με δράση. Μέσα από την καθημερινότητα των δυο πρωταγωνιστών βλέπουμε πως έφτασαν να είναι τα πράγματα όπως είναι και επίσης μαθαίνουμε και την πηγή των δυνάμεών τους. Η δράση είναι κάτι που οι παραγωγοί της σειράς έχουν αφήσει για μετά τα πρώτα επεισόδια.

Για τους φαν του κόμικ αλλά και το νεανικό κοινό, μια σειρά που ασχολείται περισσότερο με την πλοκή και θέματα που απασχολούν τους νέους και όχι μόνο με υπερ-δυνάμεις.