Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές – The Flash

The Flash (2014): Season 1

Πρωταγωνιστούν: Thomas Cavanagh, Jesse L. Martin, Danielle Panabaker

Περίληψη: Έπειτα από ένα ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα της πόλης, κατά τη διάρκεια του οποίου χτυπήθηκε από κεραυνό, ο βοηθός στην εγκληματολογική υπηρεσία της Central, Μπάρυ Άλλεν, ανακαλύπτει ότι κατέχει υπερ-ταχύτητα. Με τη βοήθεια του επιστήμονα Harrison Wells στα εργαστήρια S.T.A.R, βοηθάει τους κατοίκους της πόλης, καθώς ψάχνει απαντήσεις για το φόνο της μητέρας του.

 Είδος: Δράμα, Δράση και Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασία

Κριτική

“Το όνομα μου είναι Μπάρυ Άλλεν και είμαι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο”.

Και κάπως έτσι έρχεται στις οθόνες μας, ένας απο τους πιο αγαπητούς ήρωες της DC, ο Flash. Αυτή η εκδοχή της σειράς είναι περισσότερο νεανική, γεμάτη ζωή, με αρκετό χιούμορ και πλάκες στις σκηνές της, γεμάτη αγωνία για πράγματα που συνεχώς αποκαλύπτονται, αρκετό μυστήριο και μυστικά. Αυτός ίσως είναι και ένας απο τους λόγους επιτυχίας της, μαζί με ένα πολύ καλό καστ και πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία. Άρχισε δυνατά και συνέχεια βελτιώνεται όσο περνούν τα επεισόδια.

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του νεαρού Μπάρυ Άλλεν, που είναι βοηθός στην εγκληματολογική υπηρεσία της Central City. Έπειτα από ένα ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα της πόλης, ο Μπάρυ ανακαλύπτει ότι κατέχει υπερ-ταχύτητα. Με τη βοήθεια του επιστήμονα Harrison Wells στα εργαστήρια STAR, αποφασίζει να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης από διάφορες απειλές. Παράλληλα, εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις για το φόνο της μητέρας του όταν ήταν μικρός, για τον οποίο κατηγορήθηκε άδικα ο πατέρας του.

Ο Grant Gustin, που παίζει τον Μπάρυ Άλλεν, είναι απλά αξιαγάπητος σε αυτήν τη σειρά. Φέρνει μαζί του μια νεανικότητα, και ενέργεια που ταιριάζουν στο χαρακτήρα. Αφοσιωμένος στην απονομή δικαιοσύνης μετά τη δική του προσωπική τραγωδία, αλλά και με ακεραιότητα και σθένος εκεί που χρειάζεται είναι ο ιδανικός υποψήφιος για έναν ήρωα. Στην περιπέτεια αυτή τον βοηθούν η μικρή του οικογένεια, που αποτελείται απο τον ντετέκτιβ Joe West ( Jesse L.Martin), φίλο του πατέρα του που τον μεγάλωσε μετά από όσα συνέβησαν, και την ετεροθαλή αδελφή του Iris West (Candice Patton).

Και βέβαια πολύτιμη βοήθεια έχει και από την οικογένειά του στα εργαστήρια STAR, τον ευφυή και μυστηριώδη επιστήμονα Dr.Harrison Wells (που τον παίζει ο εξαιρετικός Tom Cavanaugh), ο οποίος ήταν υπεύθυνος γι’αυτό που συνέβει στον Μπάρυ, και τους νεαρούς επιστήμονες Caitlin Snow (Danielle Panabaker) και Cisco Ramon (Carlos Valdes). Ο συναισθηματικός πυρήνας της σειράς περιστρέφεται γύρω από τις σχέσεις του Μπάρυ, με την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και τους φίλους του. Το εξαιρετικό καστ γύρω απο τον Gustin, κάνει καταπληκτική δουλειά στο να χτίσει έναν πειστικό και ενδιαφέρον κόσμο γύρω του και να βοηθήσει τελικά και στην εξέλιξη και ωρίμαση του ίδιου του κύριου χαρακτήρα.

Η σκηνοθεσία είναι πολύ εφευρετική και πειθαρχημένη. Χρησιμοποιεί αρκετό σασπένς και αμφιβολίες σχετικά με αυτά που παρουσιάζονται και καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Το χιούμορ και οι πολύ καλοί διάλογοι ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα σε σκηνές, ενώ παράλληλλα προωθείται η πλοκή με την εμφάνιση του πρώτου κακοποιού που θα αντιμετωπίσει ο Μπάρυ.

Η σειρά χρησιμοποίησε μια έμπειρη και πεπειραμένη συγγραφική ομάδα, ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών και είχε απο την αρχή ένα καθαρό πλάνο σχετικά με το πώς θέλουν να εξελίξουν τον Μπάρυ Άλλεν στον πρώτο του χρόνο. Η σειρά κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού με στοιχεία από το σύμπαν της DC και κράτησε γερά τα πόδια της στο έδαφος, εκμεταλλευόμενη τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και χρησιμοποιώντας αρκετό χιούμορ.