Γυναίκες… και πάλι γυναίκες!!

Το να επιχειρήσει να γράψει ένας συγγραφέας ένα μπεστ σέλερ, είναι φυσικά κάτι που απασχολεί τους περισσότερους συγγραφείς, αν όχι όλους. Οι λόγοι πολλοί. Πρώτον και κύριον για τη φήμη, γίνεσαι γνωστός σε ξέρουν όλοι, σε καλούνε παντού, είσαι ένας άνθρωπος που όλοι επιζητούν να έχουν δίπλα τους. Ο δεύτερος και ουχί μηδαμινός, είναι τα χρήματα. Χρήματα που θα πραγματοποιήσουν το όνειρο κάθε συγγραφέα να ζει μονάχα από τα πονήματά του και να σουλατσάρει ολημερίς και ολονυχτίς στους απέραντους κόσμους της λογοτεχνικής φαντασίας και πραγματικότητας.

Κάπου μεταξύ των δύο λόγων κινείται ο ήρωας του Άρη Σφακιανάκη, ο ήρωας του «Δεν ήξερες… δε ρώταγες». Χωρισμένος, με μια κόρη που καταφέρνει συνεχώς να τον αφήνει άναυδο, επιθυμεί διακαώς να γράψει ένα μπεστ σέλερ, ενώ φρικάρει με τις συναδέλφους του που πουλάνε κατά δεκάδες χιλιάδες. Παράλληλα παρασύρεται στις δίνες των γυναικών που περνάνε από τη ζωή του. Και μέσα σε όλα αυτά διεισδύει στον κόσμο του ίντερνετ και ειδικότερα του facebook.

Εκεί, μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες, θα γνωρίσει μια όμορφη Ελληνίδα που σπουδάζει στο Παρίσι. Δεν αργεί να την επισκεφτεί στην πόλη του φωτός και όταν γυρίζει ο ενθουσιασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Ο έρωτάς τους ανθίζει περισσότερο όταν βρίσκονται για λίγες ημέρες στη Βενετία. Και όλα κυλούν άψογα μέχρι τη στιγμή που εκείνη καταφτάνει και εγκαθίσταται σπίτι του…

Το βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη είναι διασκεδαστικό, ευφυές, με έντονο αυτοσαρκασμό, απολαυστικό, με μια παιδική και ειλικρινή αφέλεια που το κάνει ακόμα πιο αληθινό. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, σε γλώσσα καθομιλουμένη και με διαλόγους που είναι καθόλα ρεαλιστικοί, ενώ το ύφος του συγγραφέα είναι εκείνο που ουσιαστικά χαλαρώνει τον αναγνώστη και τον αφήνει να περιπλανηθεί σε έναν κόσμο πραγματικό με διάσπαρτα φανταστικά στοιχεία. Τα πιο θετικά σημεία του βιβλίου είναι οι απορίες του ήρωα, οι εκφράσεις και οι εκφάνσεις του, οι ανάγκες και τα θέλω του, δοσμένα μ’ έναν τρόπο που ο αυτοσαρκασμός, αναμεμιγμένος με χιούμορ, δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον αναγνώστη.

Το «Ου μπλέξεις» επιτυγχάνει να μεταδώσει στον αναγνώστη τα συναισθήματα, την εικόνα και την ουσία ενός κόσμου που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά, ενώ χαλαρώνει την εικόνα μιας πραγματικότητας που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε φροντίσει να την πάρουμε πολύ σοβαρά.