Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Στο σύμπαν των Πιτσιμπουίνων

Παιδιά, γνωρίζετε τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους, το Πίτσι Πίτσου;

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε γι’ αυτούς. Χρειάστηκε όμως σαράντα χρόνια για να λύσει το μυστήριο και να εντοπίσει το νησί τους. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του σε μια καλύβα γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους.

Και, τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθουμε κι εμείς για τους μικρούς μπλε πιγκουίνους!

Στην πρώτη ιστορία της σειράς «Πιτσιμπουίνοι -Τα πρώτα μου μυστήρια» με τίτλο «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο», στο σχολείο του νησιού το πρόγραμμα έχει κολύμπι στην ομώνυμη  Λίμνη. Όταν όμως τα Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, ανακαλύπτουν ότι είναι τελείως άδεια, χωρίς ούτε μία σταγόνα νερό!

Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη έκπληξη, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του Πίτσι Πίτσου, καλείται να λύσει το πρώτο του μυστήριο και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει, την παρατηρητικότητά του, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της παρέας του, φέρνει σε πέρας την αποστολή με επιτυχία και η ζωή στο πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί του κόσμου επιστρέφει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Έξυπνο, ευφυές κείμενο, με απλό, κατανοητό λεξιλόγιο και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για τους μικρούς αναγνώστες, χάρη στη μαγική πένα της Ευτυχίας Γιαννάκη, ευφάνταστη, πολύχρωμη, ζωηρή εικονογράφηση, που τους μεταφέρει στο μαγικό σύμπαν των Πιτσιμπουίνων από τη Σοφία Τουλιάτου.

Μία νέα σειρά μυστηρίου που θα λατρέψουν όλοι. Για πιτσιρίκια από τριών χρονών, που, από την κούνια ακόμα, αγαπούν τα μυστήρια και ανυπομονούν να βρουν τη λύση τους. Αλλά και για μεγάλους, που θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά.