Έχουμε διαβάσει: 2.617 βιβλία

Συντάκτες

Βασιλική Χρίστη

Βασιλική Χρίστη
Η Βασιλική Χρίστη σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μετάφρασης, δοκιμίου-κριτικής, επιμέλειας, κινηματογράφου. Από το 2007 είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού diavasame.gr/ booktimes.gr. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (197)

Κόκκινες ψυχές
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μέσα από την ιστορία ενός νεαρού που προσλαμβάνεται στην κρατική υπηρεσία λογοκρισίας το 1956, ο Πολ Γκρεβελιάκ δίνει μια εξαιρετική και επιμελώς τεκμηριωμένη εικόνα για τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο καθώς και την καθημερινή ζωή την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, παρουσιάζοντας τα όνειρα και τις απογοητεύσεις μιας γενιάς.
Ο πρίγκιπας με το φλιτζανάκι
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Ένας 22χρονος Αφγανός πρόσφυγας φιλοξενείται για λίγο καιρό στο διαμέρισμα της συγγραφέα και της οικογένειάς της στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι και «Ο πρίγκιπας και το φλιτζανάκι» είναι η ιστορία της συμβίωσής τους με τη μορφή αποσπασματικών ημερολογιακών σημειώσεων.
Κοκκινοσκουφίτσα πόλη
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΤΑΜΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Ο., η ηρωίδα της Κοκκινοσκουφίτσας πόλης, περιπλανιέται στις γειτονιές και στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, με την ένταση και την περιέργεια μιας ξένης νεαρής γυναίκας, που προσδοκά να  μετουσιώσει ό,τι συλλαμβάνει με τις αισθήσεις της σ΄ένα έργο δικό της. Ο τοκετός είναι επώδυνος∙ η δημιουργία είναι μια αναμέτρηση με τον θάνατο.
Η σκιά του ευνούχου
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ζάουμε Καμπρέ συνδυάζει με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο, που θα εξελίξει αργότερο στο Confiteor, την προσωπική ιστορία του ήρωά του με τις ιστορίες των άλλων, κινούμενος με άνεση σε διάφορες χρονικές περιόδους. Η γραφή του απογειώνεται ιδίως στα σημεία που περιγράφει την ψυχική κατάσταση του Μικέλ απέναντι στις γυναίκες που ερωτεύεται.
Οι Κυριακές, το καλοκαίρι
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Μαρίνας μια Κυριακή του καλοκαιριού, που λίγο παραλλάσσουν από αυτές της κάθε μέρας. Η αφήγηση, τριτοπρόσωπη, είναι όσο χρειάζεται λεπτομερειακή και ακριβής και μεταλλάσσεται με την εξέλιξη της ημέρας όπως και η ηρωίδα.
Χαρράγκα: Αυτοί που καίνε τα χαρτιά τους
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Έξι άνδρες και μια νεαρή γυναίκα με το μωρό της περιμένουν σε μια μαροκινή ακτή να έρθει το σινιάλο από το ισπανικό αλιευτικό που θα τους οδηγήσει μέσα από το στενό του Γιβραλτάρ στην Ευρώπη. Ο καθένας, περιλαμβανομένου του νεαρού αφηγητή Αζούζ, έχει τη δική του ιστορία που ο συγγραφέας αφηγείται με φλας μπακ σε μια κινηματογραφικού τύπου πλοκή.
Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
Εκδοτικός οίκος
GUTENBERG
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας άνδρας που μόλις έχει απολυθεί, πρώην διάσημος τερματοφύλακας, σκοτώνει μια κοπέλα με την οποία έχει περάσει τη νύχτα. Για να μην συλληφθεί, παίρνει το λεωφορείο και πηγαίνει σε μια μακρινή συνοριακή πόλη. Σε αυτή την πόλη ένα παιδί έχει χαθεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του διεξάγονται παράλληλα με τις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα.
Πύλη εισόδου
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Η κυρία Αφεντούλα, ενώ μοιάζει σίγουρη για τη ζωή που έχει ζήσει, αφήνει να περάσουν αμφιβολίες για την εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Ωστόσο έμαθε να κάνει στην άκρη ό,τι την ενοχλεί και να βρίσκει στην καθημερινότητα ό,τι την κρατάει για να προχωρήσει.
Το αρχέγονο και άλλοι καιροί
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ροή της γραφής της Όλγκα Τοκάλτσουκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018) ακολουθεί την αλλαγή των εποχών στη φύση και το πέρασμα του χρόνου. Σαν να απλώνει στον καμβά της χρώματα (ιστορίες) που ακολουθούν τη δική τους πορεία ∙ ο λόγος της μας ταξιδεύει σε αυτόν τον (κάθε) ευλογημένο τόπο, σε αυτή την περιπέτεια που λέγεται ζωή, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Οικογενειακοί δεσμοί
Εκδοτικός οίκος
ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η συγγραφέας προσεγγίζει την οικογενειακή εστία, όποια μορφή κι αν έχει αυτή, με πολλούς και πολυσήμαντους τρόπους – όταν δεν βυθοσκοπεί την ψυχή των ηρωίδων και των ηρώων της.
Αναψηλάφηση
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ο κύριος ήρωας του βιβλίου είναι ένας αντιστασιακός που επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από 50 χρόνια, για την «αναψηλάφηση» μιας «δίκης», μιας εποχής, μιας χρονικής περιόδου. Μέσα από τα μάτια του αυτοεξόριστου, μετανάστη, τραυματισμένου ήρωά του, ο Βασίλης Γκουρογιάννης παρουσιάζει μια κριτική της Ελλάδας από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.
Τίνα, η ιστορία μιας ευθυγράμμισης
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Παρακολουθούμε τη διαδρομή της Τίνας από τον Νοέμβριο του 2017 έως την Πρωτοχρονιά του 2018: από ένα ταξίδι στη Σουηδία για ένα συνέδριο, μέχρι την Αθήνα και μια διάρρηξη, μια βόλτα με τη φίλη της την Ξένια και τη δεκάχρονη κόρη της στο Τατόι, την ερωτική συνεύρεση με έναν φίλο της, την επίσκεψη στους γονείς της και ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.