Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

Συντάκτες

Δημήτρης Βαρβαρήγος

Avatar
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (7)

Μοίρα μου…
Εκδοτικός οίκος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Οι σκληρές συνθήκες επιβίωσης, με αφετηρία το υπέροχο Αϊβαλί, στα μονοπάτια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, εκείνα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μια τρυφερή όσο και συγκινητική καταγραφή γεμάτη μνήμες από τα απερίγραπτα δράματα που έζησαν οι πρωταγωνιστές του βιβλίου και ο ελληνισμός ολόκληρος.
Ο Παράδεισος
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΕΛΟΤΟΣ
Στο πρώτο του βιβλίο από την τριλογία «Ο Παράδεισος», ο συγγραφέας Γιώργης Παπανικολάου εμφανίζεται ως άλλος μύστης ώστε να καταφέρει με τρόπο σύγχρονο, απλό και κατανοητό να μεταδώσει τη δική του οπτική για όσα είναι καταγεγραμμένα για τη δημιουργία του κόσμου στα αρχαία ιερά κείμενα.
Εγώ, η Galla Placidia
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Δεκαοκτώ κεφάλαια, δεκαοκτώ αφηγήσεις καταγεγραμμένες κατανοητά και ξεκάθαρα ακολουθώντας την ιστορική σειρά των γεγονότων τα οποία ολοκληρώνουν τη θεματική του βιβλίου με τα βιώματα και τη δράση της Γκάλλα Πλασίντια.
Τα αδέσποτα ποιήματα
Εκδοτικός οίκος
ΦΙΛΝΤΙΣΙ
Κατηγορία
Ποίηση
«Τα αδέσποτα ποιήματα» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Τζούτζη Μαντζουράνη. Άλλο ένα εκφραστικό τόλμημα από την ποιήτρια που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, εκφρασμένα μέσα από έναν ποιητικό λόγο γεμάτο ευαισθησία και με το χαρακτηριστικό της υπαρξιακής αναζήτησης του εαυτού.
Τηγανητές γοργόνες
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με λογική ή αλόγιστη έκβαση των αφηγηματικών γεγονότων που διαδραματίζονται με απαιτητική γραφή απόδοσης, προβάλλονται μέσα από αλληγορίες, ακόμη και στα πλέον παράδοξα θέματα, αλλά πάντα με αξιαγάπητους ήρωες κι ετούτο είναι η ευχάριστη έκπληξη στη σημαντική, θεματολογική αξία του άμεσα κατανοητού και ευθύ λόγου του συγγραφέα.
Pis aller
Εκδοτικός οίκος
ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το Pis Aller είναι ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας, στο οποίο η συγγραφέας με άνεση στη σύνθεση μιας μυθοπλασίας προσφέρει στον αναγνώστη αισθήματα προς τέρψη της ανάγνωσης, σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και απρόσμενα γεγονότα που διαδραματίζονται σε μια άλλη διάσταση, όπου ο χωροχρόνος μετράει σε εξώκοσμα επίπεδα.
Υπόθεση υστεροφημίας
Εκδοτικός οίκος
ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ
Η διαθήκη του θείου, αρχικά μοιάζει με μια χιλιοειπωμένη ιστορία, αλλά ήδη στο βιβλίο παίρνει μια άλλη διάσταση καθώς η κορύφωσή της είναι εντελώς ιδιότυπη και αντισυμβατική με τα συνήθη. Και ποιος κληρονόμος έχει αντιταχθεί μπροστά στα οφέλη, όσο σκληρές, παράξενες ή παράλογες κι αν είναι οι απαιτήσεις των όρων;