Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

Συντάκτες

Ελένη Σβορώνου

Avatar
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (108)

Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Τι συμβαίνει όταν μια μικρή καμηλοπάρδαλη, η Λελέκα, φοβάται τα ύψη και δεν τολμά να υψώσει τον λαιμό της; Η Λελέκα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ανιχνεύοντας μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως της τα λένε οι άλλοι κι όπως έχει συνηθίσει  να τα βλέπει. Είναι πράγματι τόσο φοβητσιάρα; Η λύση ξεκινά από τη στιγμή που θέτει το ερώτημα.
Σιγά τα αυγά!
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μια μικρή ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δίνει ερεθίσματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ευρύτατα, δυστυχώς, διαδεδομένου φαινομένου στην Ελλάδα. Ο θύτης, το θύμα και οι σιωπηλοί μάρτυρες στην ιστορία αυτή πρέπει να αναζητήσουν τρόπο να αλλάξουν, αλλιώς το σχολείο και η ίδια τους η ζωή γίνονται αφόρητα. Τη λύση εδώ τη δίνει η ζωή.
Πριγκιπικά γενέθλια
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μια θαυμάσια μικρή ιστορία για παιδιά άνω των επτά ετών για την υιοθεσία. Χωρίς ούτε μια φορά να αναφέρεται η λέξη υιοθεσία, ο μικρός ήρωας του βιβλίου, ο Πρίγκιπας των θετών γονιών του, θα οδηγηθεί σε μια σημαντική εσωτερική αποκάλυψη για το τι σημαίνει να χτίζεις μια οικογένεια επιλέγοντας να δώσεις στα προστατευόμενα μέλη σου αγάπη και φροντίδα.
Έρχεται ο Ίνξορ!
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ο εξωγήινος Ίνξορ, κάτοικος της Κροαλίας, της Άνω Πετιλάνδης, θέλει να εξερευνήσει τη Γη. Τελικά εξερευνά τον ίδιο του τον πλανήτη για να ανακαλύψει διαπλανητικές αλήθειες για τις έννοιες «ξένος», «εχθρός», «πόλεμος» και «ειρήνη». Με χιούμορ, ενδιαφέρουσα πλοκή και ευρηματικό λεξιλόγιο αποδίδεται ένας άλλος πλανήτης που γίνεται ο καθρέφτης μας.
Ένας απρόσμενος φίλος
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ένα βιβλίο ξεχασμένο για καιρό στο ράφι. Μια μέρα ένα αγοράκι μπαίνει στη βιβλιοθήκη με τη μητέρα του και πηγαίνει κατευθείαν στον ήρωά μας. Επιτέλους, το βιβλίο έχει έναν φίλο, έναν σκοπό. Κάθε Σάββατο το αγόρι έρχεται και το διαβάζει. Ένα Σάββατο όμως ο μικρός δεν εμφανίζεται. Ούτε το επόμενο. Ούτε το μεθεπόμενο. Η ιστορία έχει μείνει στη μέση.
Το πρώτο Χμ που είδα!
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ο μικρός Έγκμοντ Κλαβιέ παίρνει δώρο ένα μολύβι, μόνο που δεν ξέρει τι είναι. Το μικροσκοπικό πλασματάκι που εμφανίζεται στο χαρτί όταν γράφει, το Χμ, σκαρώνει χίλια δυο που τον αφήνουν άναυδο. Άναυδος μένει και ο μικρός αναγνώστης με τις θαυμαστές περιπέτειες του Χμ. Το Χμ είναι το ερώτημα, ο δισταγμός μπροστά στη λευκή κόλλα. Η αρχή των ιστοριών.
Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου
Εκδοτικός οίκος
ΤΡΙΜΟΡΦΟ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Eφτά λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου ζωντανεύουν το εξόριστο παιδί αλλά και τον βασιλιά μέσα μας. Πονηρές αλεπούδες, σοφές γριές που δίνουν σωτήριες συμβουλές και μαγικά αντικείμενα και ήρωες που πρέπει να τα βγάλουν πέρα πότε με την τύχη, πότε με την εξυπνάδα τους, πότε με το χιούμορ και πότε με τη βοήθεια των φίλων. Όπως ακριβώς κι εμείς.
Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η Βόμβη είναι μια μικρή χειροβομβίδα που γεννήθηκε αλλιώτικη από τις άλλες. Είναι…  πασιφίστρια. Αγαπά την ειρήνη, δε θέλει να προκαλέσει τον θάνατο σε κανέναν, δε θέλει να εκπληρώσει τον προορισμό της. Μήπως μπορεί να αλλάξει η ίδια τον προορισμό της; Ταξιδεύει στον κόσμο, συναντά «φίλους», ζακέτες, βιολέτες, τρομπέτες και μαριονέτες.
Τι παράξενο μωρό! Γκκρρρ!
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Το ζεύγος Ελάφη δεν έχει παιδιά. Πολύ θα ήθελε όμως να έχει ένα μωρό να το φροντίζει, να το αγαπά, να του διαβάζει παραμύθια. Μια μέρα βρίσκουν ένα δέμα μπροστά στο σπίτι τους. Έχει ένα πλασματάκι. Είναι ένα μωρό που θέλει να αγαπηθεί. Αλλά το πλάσμα θέλει πράγματι να παίξει το ρόλο του μωρού; Αναπάντεχη τροπή, πικρό χιούμορ και ωραίες ζωγραφιές.
Δεν είμαι τέρας, σου λέω!
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η Παναγιώτα, διοργανώτρια πάρτι, αναλαμβάνει να κρατήσει τον Αγάπιο για 20 μέρες γιατί ο μπαμπάς του, καλός γείτονας, πρέπει να λείψει. Ο Αγάπιος έχει σύνδρομο Άσπεργκερ αλλά η Παναγιώτα το αγνοεί, όπως και το σημείωμα με «οδηγίες χρήσεως» του Αγάπιου που έχει δώσει ο μπαμπάς στην Παναγιώτα. Τα επεισόδια που διαδραματίζονται είναι κωμικοτραγικά.
Η ιστορία μιας παραλίας
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η «Ιστορία μιας παραλίας» είναι ένα χιουμοριστικό και ευχάριστο πανόραμα όλων των βασικών περιόδων της ελληνικής ιστορίας, από την εποχή των δεινοσαύρων έως σήμερα. Μέσα από πολύ σύντομες αφηγήσεις, κόμικς και παιχνίδια, ο αναγνώστης διατρέχει και μαθαίνει να διακρίνει τις φάσεις και τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής.
Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο μεγάλο λιβάδι ένα μικρό πορτοκαλί σαλιγκαράκι. Δύσκολη υπόθεση να γεννηθείς πορτοκαλί όταν είσαι σαλιγκάρι. Είσαι όχι απλώς διαφορετικός, αλλά κάνεις μπαμ κανονικά. Ένα πολύ όμορφο παραμύθι που βοηθά το μικρό παιδί να εκτιμήσει τον εαυτό του και να κάνει τα πρώτα του βήματα στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης.