Έχουμε διαβάσει: 2.617 βιβλία

Συντάκτες

Λαμπρινή Καραθανάση

Λαμπρινή Καραθανάση
Η Λαμπρινή Καραθανάση σπούδασε 3D Animation στον ΑΚΤΟ και εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παρακολούθησε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και το πρώτο της δίηγημα δημοσιεύτηκε στην συλλογή «Ταξίδια στην Μυθοπλασία» (εκδόσεις Harmony and Creativity). Φανατική αναγνώστρια και θαυμάστρια της λογοτεχνίας του φανταστικού, των κόμικς, manga και anime, πιστεύει οτι μόνο μέσα απο την φαντασία μπορούμε να δούμε καθαρά τι έχει σημασία στην ζωή. Άρχισε να γράφει κριτικές για το diavasame.gr/thebooktimes.gr το 2009.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (140)

Something is killing the children
Εκδοτικός οίκος
BOOM STUDIOS
Κατηγορία
Κόμικ

Το σχέδιο είναι εντυπωσιακό. Τα τέρατα έχουν σχεδιασθεί σε γκροτέσκ στυλ αν και φαίνονται λίγο, όπως σε κάθε καλή ιστορία τρόμου. Με γκρι τόνους και χρωματική παλέτα με παγωμένους τόνους, η ιστορία αποκτά το κατάλληλο στυλ που χρειάζεται.

The boy, the mole, the fox and the horse
Εκδοτικός οίκος
EBURY PUBLISHING
Κατηγορία
Κόμικ
Το βιβλίο μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο ενός μικρού παιδιού γεμάτου απορίες για τη ζωή, καθώς ξεκινάει ένα αλληγορικό ταξίδι μέσα στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει τους τρεις φίλους του: έναν τυφλοπόντικα, γεμάτο όρεξη για ζωή, μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες και ένα άλογο, ευγενικό και σοφό. Μαζί θα ταξιδέψουν, θα μάθουν να συνυπάρχουν.
King of Nowhere #1
Εκδοτικός οίκος
BOOM STUDIOS
Κατηγορία
Κόμικ
Ο αξιαγάπητος μεθύστακας Dennis ξυπνάει στις παρυφές ενός μυστηριώδους χωριού με το όνομα Πουθενά (nowhere), όπου ζουν  παραμορφωμένοι, μεταλλαγμένοι και λίγο έξω από το συνηθισμένο πολίτες. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει πώς έφτασε εκεί. Καθώς όμως οι αναμνήσεις του επανέρχονται, το παρελθόν του έρχεται να τον συναντήσει.
Bone
Εκδοτικός οίκος
SCHOLASTIC GRAPHIX
Κατηγορία
Κόμικ
Τα ξαδέλφια Fone Bone, Phoney Bone και Smiley Bone, τρεις σκανδαλιάρηδες που διώκονται από την Boneville, βρίσκονται σε μια τεράστια, αχαρτογράφητη έρημο. Κατευθύνονται σε μια βαθιά κοιλάδα μέσα σε δάσος γεμάτη υπέροχα και τρομακτικά πλάσματα. Με τη βοήθεια της Thorn, της Gran’ma Ben και του Great Red Dragon, κάνουν το καλύτερο για να επιβιώσουν.
Strange Academy #1
Εκδοτικός οίκος
MARVEL COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Νέοι και νέες απ’όλο τον κόσμο με έφεση στη μαγεία έχουν έρθει στη Νέα Ορλεάνη για να σπουδάσουν τις μυστικές τέχνες υπό την καθοδήγηση του Strange,του Brother Voodoo, του Ancient One, της Scarlet Witch, της Magik, του Hellstrom και όλων των αγαπημένων στους αναγνώστες μάγων της Marvel. Αλλά με όλες τις μαγικές απειλές μήπως είναι πολύ αργά;
Middlewest #1
Εκδοτικός οίκος
IMAGE COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Μια από τις πιο ώριμες δημιουργίες του ταλαντούχου Skottie Young, που συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο παραδοσιακές ιστορίες και σύγχρονα προβλήματα και ευαισθησίες, και έκλεψε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Το πανέμορφο σχέδιο που συνοδεύει την ιστορία κάνει το βιβλίο αυτό από τα καλύτερα του είδους του.
Battle Chasers anthology
Εκδοτικός οίκος
IMAGE COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Αυτή η ανθολογία σφύζει από περιπέτεια και καλή μυθοπλασία. Η ιστορία ακολουθεί τη νεαρή Gully, καθώς ψάχνει για τον χαμένο της πατέρα με τη βοήθεια του Garrison, ενός θρυλικού πολεμιστή, του Knolan, ενός πολυμήχανου μάγου, του Calibretto, ενός επικηρυγμένου πολεμικού γκόλεμ και της διάσημης μισθοφόρου Red Monica. Συλλεκτικό κομμάτι. Μην το χάσετε!
Gideon falls I – The black barn
Εκδοτικός οίκος
IMAGE COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Οι ζωές ενός ψυχωτικού νεαρού άνδρα, πεπεισμένου ότι υπάρχει μια συνωμοσία στα σκουπίδια της πόλης και ενός καθολικού ιερέα που φτάνει σε μια μικρή πόλη γεμάτη σκοτεινά μυστικά, θα συναντηθούν γύρω από τον μυστηριώδη θρύλο του ‘Black Barn’, ενός εξώκοσμου κτιρίου το οποίο οι θρύλοι λένε ότι εμφανίστηκε στην πόλη και στην επαρχία την ίδια στιγμή.
These savage shores
Εκδοτικός οίκος
VAULT COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Δυο αιώνες αφού το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο σάλπαρε για την ακτή του Μαλαμπάρ και αγκυροβόλησε στην Καλκούτα, η Βρετανική εταιρεία Ανατολικής Ινδίας προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον της στον δρόμο του μεταξιού, το 1766. Ένα παλαιό κακό σαλπάρει πάνω σε ένα από τα πλοία της εταιρείας, ελπίζοντας να βρει ένα νέο σπίτι στη νέα γη.
The promised Neverland #1
Εκδοτικός οίκος
VIZ MEDIA
Κατηγορία
Κόμικ
Η ζωή στο ορφανοτροφείο Grace Field House ήταν καλή για την Έμα και τα άλλα ορφανά. Μπορεί η καθημερινότητά τους με το διάβασμα και τις εξετάσεις που πρέπει να περάσουν να είναι αρκετά δύσκολη, όμως υπάρχει μια στοργική ‘μητέρα’ που τα φροντίζει, τους παρέχει καλό φαγητό και αρκετό χρόνο για να παίζουν – αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.
Ο συλλέκτης
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Κόμικ
«Ο Συλλέκτης», το νέο graphic novel του Soloup, είναι μια σύγχρονη ιστορία που μιλάει με άμεσο τρόπο για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους έπειτα από ένα διαζύγιο και αγγίζει την καρδιά των αναγνωστών με ένα θέμα που ακόμα θεωρείται ταμπού.
Made in abyss #1
Εκδοτικός οίκος
SEVEN SEAS
Κατηγορία
Κόμικ
Ένα δωδεκάχρονο ορφανό κορίτσι, η Ρίκο, εκπαιδεύεται να γίνει σπηλαιολόγος, όπως η μητέρα της. Σε ένα από τα ταξίδια της ανακαλύπτει τον Ρεγκ, ένα ανθρωποειδές ρομπότ και τον παίρνει στο ορφανοτροφείο μαζί της. Όταν ανακαλύπτει στοιχεία για την εξαφάνιση της μητέρας της μέσα στην Άβυσσο, θα κάνει τα πάντα για να την ανακαλύψει.