Έχουμε διαβάσει: 2.617 βιβλία

Συντάκτες

Ευμορφία Ζήση

Ευμορφία Ζήση
Η Ευμορφία Ζήση είναι απόφοιτος της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2003. Έχει εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η εξειδίκευση που έχει λάβει προκύπτει από τις προσωπικές της αξίες που αφορούν στον σεβασμό στη διαφορετικότητα των ατόμων και στην προώθηση και προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης ως δείκτες πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας. Το 2006 παρακολούθησε το σεμινάριο Συγγραφικής Τέχνης, Ενότητα: Δοκίμιο -Κριτική, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα και την αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού το οποίο συνεχίζεται ακόμη μέσω του παρόντος site στον χώρο της Λογοτεχνίας και της Κριτικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμέλειας κειμένων και γνωρίζει άριστα αγγλικά και ιταλικά. Η Λογοτεχνία αποτελεί γι’ αυτήν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της, διέξοδος και μέσο δημιουργικής έκφρασης.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (233)

Βυζαντινός εσπερινός
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΟΛΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το έργο αυτό είναι ένα καλά τεκμηριωμένο ιστορικό μυθιστόρημα που θέλει να υπενθυμίσει στους αναγνώστες ότι κάθε γενιά έχει τη δική της Κωνσταντινούπολη την οποία οφείλει να υπερασπίζεται, και ότι αποφεύγοντας αυτή την ευθύνη οι συνέπειες είναι ανεπανόρθωτες.
Τσάι στη Σαχάρα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μία υπνωτιστική, ατμοσφαιρική ιστορία αφόρητης έντασης, και ταυτόχρονα ένα καυστικό και τολμηρό αφήγημα που σπέρνει ψυχολογικό τρόμο και προβάλλει τον έσχατο, προσωπικό, υπαρξιακό φόβο. Παράλληλα, μία αφήγηση φιλοσοφικών προεκτάσεων στο απρόσωπο, καυτό και ερημικό τοπίο της Σαχάρας που κλονίζει συθέμελα τις νόρμες του αναγνωστικού κοινού.
Φόνοι στον δρόμο του μεταξιού
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Δικαστής Τι διερευνά μία υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων και χρυσού προς την Κορέα. Πώς θα καταφέρει ο νεοδιόριστος και σχετικά άπειρος αλλά εξαιρετικά οξυδερκής Δικαστής Τι, να διαλευκάνει όλες αυτές τις φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις;
Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τρεις παράξενες υποθέσεις που συνυφαίνονται σε μια περίεργη πόλη, θα είναι η απόλυτη πρόκληση για τον ικανότατο, έμπειρο και πολυμήχανο νεοφερμένο δικαστή Τι. Η πλοκή βρίθει από περιστατικά, με ανατροπές και γρίφους που καλείται ο κεντρικός ήρωας να επιλύσει, επιστρατεύοντας πρωτότυπα τεχνάσματα και στρατηγικούς ελιγμούς.
Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Χάντλι Ρίτσαρντσον, η πρώτη σύζυγος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και εκείνη που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συγγραφική του άνθηση, στην καλλιτεχνική του έμπνευση, στη συναισθηματική και οικονομική του στήριξη εξιστορεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα.
Ο προφήτης του Θεού
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο συγγραφέας συνδυάζει την ιστορική έρευνα και την εμπεριστατωμένη μελέτη πηγών γύρω από τη ζωή του Μωάμεθ με το μυθιστόρημα, παρουσιάζοντας αντικειμενικά τη γέννηση της ισλαμικής φιλοσοφίας και την απαρχή της μουσουλμανικής θρησκείας. Έργο έντονα διαλογικό, σχεδόν θεατρικό, φωτίζει τις πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο.
Ο Κάφκα στην ακτή
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν οι ζωές και τα μονοπάτια των πεπρωμένων των δύο ετερόκλητων ηρώων αρχίζουν να συγκλίνουν στο λογοτεχνικό σύμπαν του συγγραφέα, και με φόντο μια μαγικά ρεαλιστική Ιαπωνία, τότε όλα τα γεγονότα μπορούν να αιτιολογηθούν, και να αποκρυσταλλωθούν οι αρχαίες προφητείες αλλά και το ανεξιχνίαστο παρελθόν.
Κενό μνήμης
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα χωρίζεται σε πολλά σύντομα κεφάλαια που τιτλοφορούνται και εναλλάσσονται με τους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου, τη Μάλιν, τον Τζέικ και τη Χάνε, προσφέροντας στον αναγνώστη τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες αφήγησης των γεγονότων. Η τελική ανατροπή στην πλοκή ενισχύει ακόμη περισσότερο το συναίσθημα της διάχυτης αγωνίας.
Το φθινόπωρο
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το εν λόγω βιβλίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα και διακρίνεται σε τέσσερα μέρη που τιτλοφορούνται με τους μήνες του φθινοπώρου. Η πλοκή αναφέρεται στη φρενήρη πορεία του συναισθηματικά φορτισμένου ήρωα, που ισορροπεί στα όρια της πραγματικότητας και του φανταστικού με φόντο τις υποβλητικές περιγραφές της φθινοπωρινής Ρώμης.
Confiteor
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στις αρχές του 21ου αιώνα, ο ηλικιωμένος και σοβαρά άρρωστος από μια εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Αντριά Αρντέβολ ι Μποσκ, μνημονεύει τα παιδικά του χρόνια τη δεκαετία του 1950 στη Βαρκελώνη. Μια ιστορία πολλών γενεών, που με την αποσπασματική και μεταμοντέρνα απεικόνιση της πλοκής εντυπώνεται στο μυαλό και του πιο απαιτητικού αναγνώστη.
Eat, pray, love
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Αρχές Σεπτέμβρη του 2003, η τριαντατετράχρονη Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ελίζαμπεθ (Λιζ) Γκίλμπερτ (η ίδια η συγγραφέας), έπειτα από έναν αποτυχημένο γάμο, ένα καταστροφικό διαζύγιο και μία οικτρή ερωτική απογοήτευση, ξεκινάει ένα δωδεκάμηνο οδοιπορικό προς πνευματική και εσωτερική αναζήτηση του βαθύτερου και πραγματικού εαυτού της.
Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο σαρανταπεντάχρονος άνεργος καθηγητής Βίντσε Κόρσο νοικιάζει ένα ανακαινισμένο πλυσταριό στη Ρώμη και βιοπορίζεται συνταγογραφώντας βιβλία. Εφηύρε το επάγγελμα του βιβλιοθεραπευτή, δηλαδή δέχεται πελάτες στη σοφίτα του και ανάλογα με τον ψυχικό ή και σωματικό πόνο που βιώνουν, τους προτείνει το κατάλληλο βιβλίο που θα απαλύνει τα βάσανά τους.