Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

Συντάκτες

Ευμορφία Ζήση

Ευμορφία Ζήση
Η Ευμορφία Ζήση είναι απόφοιτος της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2003. Έχει εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η εξειδίκευση που έχει λάβει προκύπτει από τις προσωπικές της αξίες που αφορούν στον σεβασμό στη διαφορετικότητα των ατόμων και στην προώθηση και προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης ως δείκτες πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας. Το 2006 παρακολούθησε το σεμινάριο Συγγραφικής Τέχνης, Ενότητα: Δοκίμιο -Κριτική, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα και την αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού το οποίο συνεχίζεται ακόμη μέσω του παρόντος site στον χώρο της Λογοτεχνίας και της Κριτικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμέλειας κειμένων και γνωρίζει άριστα αγγλικά και ιταλικά. Η Λογοτεχνία αποτελεί γι’ αυτήν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της, διέξοδος και μέσο δημιουργικής έκφρασης.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (288)

Όταν ήμαστε ορφανοί
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από επτά διακριτά μέρη που διαιρούνται σε 23 κεφάλαια και τοποθετούνται χωρικά στο Λονδίνο και στη Σαγκάη και χρονικά από το 1930 έως το 1958. Ο συγγραφέας διερευνά τα ζητήματα της ταυτότητας και της μνήμης σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η οποία οικοδομείται με προσεκτική ακρίβεια, προκαλώντας τον αναγνώστη να παρατηρήσει τα κενά και τις ασυνέπειες στις αναμνήσεις του Μπανκς.
Ο κούκος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ποια είναι η σχέση της ελιτίστικης πολιτιστικής λέσχης Μπλανς, του σκηνοθέτη Ούλε και της Σουζάν Χόβλαντ αλλά και των πλούσιων και διανοούμενων μελών της με ένα δεύτερο έγκλημα που συγκλονίζει ακόμη περισσότερο με την αγριότητά του τη μικρή κοινωνία του γνωστού ψαροχωριού πριν καν προλάβει να επεξεργαστεί το πρώτο;
Τα πλούτη μας
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το έργο πραγματεύεται την έννοια της απώλειας: από τη μία πλευρά, ο βομβαρδισμός του βιβλιοπωλείου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας το 1961 κι από την άλλη, η τελική εκκαθάριση της δανειστικής βιβλιοθήκης από τον Ρυάντ. Επίσης, μπορεί να διαβαστεί υπό το πρίσμα του αργού ξεφτίσματος του οράματος του Σαρλό.
Η σέχτα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το ογκώδες, αλλά συναρπαστικό και δίχως να κουράζει, βιβλίο είναι η δεύτερη αστυνομική υπόθεση των Βίνσεντ Βάλντερ και Μίνα Νταμπίρι. Το παζλ μυστηρίου πλαισιώνεται επίσης από αναπάντεχες ανατροπές, φιλοσοφικές διερευνήσεις, οργανωμένες κοινωνίες πολιτών, από σκακιστικούς όρους και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα άλογα στη ζωή των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.
Ο κήπος του Μένγκελε
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Οι δωδεκάχρονες Εβραίες δίδυμες Στάσα και Περλ Ζαμόρσκι οδηγούνται, τον Σεπτέμβριο του 1944, από την οικογενειακή θαλπωρή, τον κόσμο της κλασικής μουσικής, του χορού και των βιβλίων του Λότζ της Πολωνίας, σε έναν άλλο κόσμο. Στριμωγμένες επί τέσσερα μερόνυχτα με τη μητέρα τους και τον  παππού τους στο πίσω μέρος ενός βαγονιού τρένου, επιβιώνουν γλείφοντας ένα κρεμμύδι στον δρόμο για το Άουσβιτς. Η συγγραφέας, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απεικονίζει το στρατόπεδο, τον ίδιο τον Μένγκελε και το εργαστήριό του, ακριβώς όπως ήταν στην πραγματικότητα.
Το κουτί
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το ογκώδες αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελείται από το κύριο μέρος με τις εναλλαγές στο παρελθόν και στο παρόν, που βοηθούν στην ανάγνωση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον της πλοκής, και τις σύντομες ευχαριστίες των συγγραφέων. Το έργο με διάχυτα στοιχεία τρόμου, σασπένς, οικογενειακού δράματος, εναλλαγές στο παρελθόν και στο παρόν και λιγοστό ρομαντισμό αποκαλύπτει στον αναγνώστη τις πολυεπίπεδες πτυχές εστίασης της πλοκής και της αφηγηματικής ροής.
Η έρημος των Ταρτάρων
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από 30 σύντομα κεφάλαια και το διαφωτιστικό επίμετρο της μεταφράστριας σχετικά με τη ζωή, την εργογραφία, και ειδικά με το συγκεκριμένο βιβλίο του συγγραφέα που πραγματεύεται τη μοναξιά, την υπαρξιακή αγωνία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον θάνατο. Ο αναγνώστης όχι μόνο θα ταυτιστεί με τον ήρωα αλλά πολύ περισσότερο θα αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του καθ’ όλη την πορεία της ζωής του Τζοβάνι Ντρόγκο.
Ο τόπος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Η συγγραφέας δεν ήθελε να γράψει ένα καθηλωτικό ή συγκινητικό μυθιστόρημα για τον πατέρα της, παραγεμισμένο με λυρικές αναπολήσεις και θριαμβευτικές επιδείξεις ειρωνείας, αλλά ένα «απλό», «καθαρό» ευσύνοπτο αφήγημα, χρησιμοποιώντας τον ακύμαντο τρόπο υφολογίας που της ταιριάζει εκ φύσεως.
Οδηγός χρήσης του σύμπαντος
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Αυτό το βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης πάνω στη φυσική, την αστροφυσική, την αστρονομία και τη θεωρητική κοσμολογία αποτελείται από εννέα κεφάλαια. Περιλαμβάνει λίστα βιβλίων περαιτέρω ανάγνωσης που μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του αναγνωστικού κοινού, καθώς και τεχνικά αναγνώσματα περισσότερο ειδικευμένα και ένα πολύ χρήσιμο ευρετήριο όρων, εννοιών και ονομάτων.
Τα σπίτια της ανησυχίας
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Βρισκόμαστε ανάμεσα στα παλιά τείχη και στα λιθόστρωτα σοκάκια του παλιού πετρόχτιστου χωριού, στη Μαρέμμα της νότιας Τοσκάνης, στην ορεινή ιταλική ενδοχώρα, με το όνομα Σπίτια, και στις βουνοκορφές Σαν Μαρτίνο και Δύο Φτερούγες του όρους Αμιάτα που αιωρούνται πάνω του. Σε αυτόν τον ήδη πεθαμένο τόπο με τις χαραμισμένες ζωές ζει ένας ανήσυχος κοινωνικός μικρόκοσμος.
Επτά μείον ένα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα κυριακάτικο πρωινό του Οκτωβρίου ο αστυνομικός επιθεωρητής Σάμουελ (Σαμ) Μπέργερ, και οι συνάδελφοί του, η Ντεζιρέ Ρούσενκβιστ ή αλλιώς Ντίαρ  και ο Κριστόφερ Έκμαν, επισκέπτονται ένα αγροτόσπιτο στα περίχωρα του προαστίου Μέρστα της Στοκχόλμης βρισκόμενοι στα ίχνη ενός καθ’ έξη δολοφόνου. Ο αναγνώστης θα απολαύσει τη γρήγορη, κινηματογραφική πλοκή και τις νέες αφηγηματικές διαστάσεις που ανοίγονται δημιουργώντας ένα γοητευτικό βάθος στο έργο.
Τρώγοντας ζώα
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Σε τι συνίσταται η απουσία σπλαχνικών μεθόδων σφαγής στην απάνθρωπη για τα ζώα, πολυδάπανη και ρυπαντική από οικολογικής άποψης βιομηχανική κτηνοτροφία; Και γιατί συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στην εντατική εκτροφή θαλάσσιων ζώων, όπως τόνου, σολομού και γαρίδας σε συνθήκες εγκλεισμού (ιχθυοκαλλιέργεια) της υποβρύχιας βιομηχανικής κτηνοτροφίας;