Έχουμε διαβάσει: 3.174 βιβλία

Συντάκτες

Ευμορφία Ζήση

Ευμορφία Ζήση
Η Ευμορφία Ζήση είναι απόφοιτος της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2003. Έχει εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η εξειδίκευση που έχει λάβει προκύπτει από τις προσωπικές της αξίες που αφορούν στον σεβασμό στη διαφορετικότητα των ατόμων και στην προώθηση και προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης ως δείκτες πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας. Το 2006 παρακολούθησε το σεμινάριο Συγγραφικής Τέχνης, Ενότητα: Δοκίμιο -Κριτική, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα και την αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού το οποίο συνεχίζεται ακόμη μέσω του παρόντος site στον χώρο της Λογοτεχνίας και της Κριτικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμέλειας κειμένων και γνωρίζει άριστα αγγλικά και ιταλικά. Η Λογοτεχνία αποτελεί γι’ αυτήν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της, διέξοδος και μέσο δημιουργικής έκφρασης.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (292)

Η φυσική επιλογή
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύονται τα κεφάλαια της Φυσικής Επιλογής από την Καταγωγή των ειδών του Κάρολου Δαρβίνου η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιβλία όλων των εποχών. Οι έννοιες και οι θεωρίες αυτού του εκπληκτικού βιβλίου συνεπικουρούνται από την ασπρόμαυρη αλλά ολοζώντανη εικονογράφηση της Ισπανίδας εικονογράφου Έστερ Γκαρθία.
Σκοτεινός αρκτικός
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Αγγλία, Άνοιξη του 1859. Έπειτα από μερικές εβδομάδες εργασίας, το φαλαινοθηρικό «Volunteer» του Εβραίου Τζέικομπ Μπάξτερ είναι φορτωμένο και ετοιμασμένο για απόπλου από το λιμάνι του Χαλ στο Γιόρκσερ για να περάσει έξι καταραμένους μήνες στον Αρκτικό Ωκεανό σαλπάροντας για τη Γροιλανδία και τον Αρκτικό Κύκλο στο κυνήγι του πολύτιμου λαδιού της φάλαινας.
Ρήγας Καρό
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ιστορία δεν αρκείται και δεν αναλώνεται μόνο στην αδικία και στη διαστροφή. Αντιθέτως, πραγματεύεται την έννοια της επιβίωσης, της φιλίας, και τα μακρινά μονοπάτια που είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε, προκειμένου να μάθουμε ποιοι είμαστε, σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και μπερδεμένο για τόσους πολλούς, ειδικά για αυτούς που υποφέρουν από κατάθλιψη και ψυχικές ασθένειες.
Ο άγγελος του Μονάχου
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το ογκώδες αλλά συναρπαστικό, μυθιστορηματικό και ιστορικό θρίλερ αποτελείται από επτά κεφάλαια που το καθένα εξιστορεί κι από μία μέρα μιας εβδομάδας, το ιστορικό σημείωμα και το σημείωμα του συγγραφέα, την καταγραφή των χαρακτήρων, τη βιβλιογραφία και τις ευχαριστίες του συγγραφέα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες όπου χωρικά ανήκουν γενικευμένα σε τέσσερα μέρη (Πριντσρεγκέντενπλατς 16, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, Μόναχο και Βιέννη), η γραφή είναι ρευστή.
Όταν ήμαστε ορφανοί
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από επτά διακριτά μέρη που διαιρούνται σε 23 κεφάλαια και τοποθετούνται χωρικά στο Λονδίνο και στη Σαγκάη και χρονικά από το 1930 έως το 1958. Ο συγγραφέας διερευνά τα ζητήματα της ταυτότητας και της μνήμης σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η οποία οικοδομείται με προσεκτική ακρίβεια, προκαλώντας τον αναγνώστη να παρατηρήσει τα κενά και τις ασυνέπειες στις αναμνήσεις του Μπανκς.
Ο κούκος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ποια είναι η σχέση της ελιτίστικης πολιτιστικής λέσχης Μπλανς, του σκηνοθέτη Ούλε και της Σουζάν Χόβλαντ αλλά και των πλούσιων και διανοούμενων μελών της με ένα δεύτερο έγκλημα που συγκλονίζει ακόμη περισσότερο με την αγριότητά του τη μικρή κοινωνία του γνωστού ψαροχωριού πριν καν προλάβει να επεξεργαστεί το πρώτο;
Τα πλούτη μας
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το έργο πραγματεύεται την έννοια της απώλειας: από τη μία πλευρά, ο βομβαρδισμός του βιβλιοπωλείου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας το 1961 κι από την άλλη, η τελική εκκαθάριση της δανειστικής βιβλιοθήκης από τον Ρυάντ. Επίσης, μπορεί να διαβαστεί υπό το πρίσμα του αργού ξεφτίσματος του οράματος του Σαρλό.
Η σέχτα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το ογκώδες, αλλά συναρπαστικό και δίχως να κουράζει, βιβλίο είναι η δεύτερη αστυνομική υπόθεση των Βίνσεντ Βάλντερ και Μίνα Νταμπίρι. Το παζλ μυστηρίου πλαισιώνεται επίσης από αναπάντεχες ανατροπές, φιλοσοφικές διερευνήσεις, οργανωμένες κοινωνίες πολιτών, από σκακιστικούς όρους και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα άλογα στη ζωή των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.
Ο κήπος του Μένγκελε
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Οι δωδεκάχρονες Εβραίες δίδυμες Στάσα και Περλ Ζαμόρσκι οδηγούνται, τον Σεπτέμβριο του 1944, από την οικογενειακή θαλπωρή, τον κόσμο της κλασικής μουσικής, του χορού και των βιβλίων του Λότζ της Πολωνίας, σε έναν άλλο κόσμο. Στριμωγμένες επί τέσσερα μερόνυχτα με τη μητέρα τους και τον  παππού τους στο πίσω μέρος ενός βαγονιού τρένου, επιβιώνουν γλείφοντας ένα κρεμμύδι στον δρόμο για το Άουσβιτς. Η συγγραφέας, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απεικονίζει το στρατόπεδο, τον ίδιο τον Μένγκελε και το εργαστήριό του, ακριβώς όπως ήταν στην πραγματικότητα.
Το κουτί
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το ογκώδες αστυνομικό μυθιστόρημα αποτελείται από το κύριο μέρος με τις εναλλαγές στο παρελθόν και στο παρόν, που βοηθούν στην ανάγνωση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον της πλοκής, και τις σύντομες ευχαριστίες των συγγραφέων. Το έργο με διάχυτα στοιχεία τρόμου, σασπένς, οικογενειακού δράματος, εναλλαγές στο παρελθόν και στο παρόν και λιγοστό ρομαντισμό αποκαλύπτει στον αναγνώστη τις πολυεπίπεδες πτυχές εστίασης της πλοκής και της αφηγηματικής ροής.
Η έρημος των Ταρτάρων
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από 30 σύντομα κεφάλαια και το διαφωτιστικό επίμετρο της μεταφράστριας σχετικά με τη ζωή, την εργογραφία, και ειδικά με το συγκεκριμένο βιβλίο του συγγραφέα που πραγματεύεται τη μοναξιά, την υπαρξιακή αγωνία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον θάνατο. Ο αναγνώστης όχι μόνο θα ταυτιστεί με τον ήρωα αλλά πολύ περισσότερο θα αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του καθ’ όλη την πορεία της ζωής του Τζοβάνι Ντρόγκο.
Ο τόπος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Η συγγραφέας δεν ήθελε να γράψει ένα καθηλωτικό ή συγκινητικό μυθιστόρημα για τον πατέρα της, παραγεμισμένο με λυρικές αναπολήσεις και θριαμβευτικές επιδείξεις ειρωνείας, αλλά ένα «απλό», «καθαρό» ευσύνοπτο αφήγημα, χρησιμοποιώντας τον ακύμαντο τρόπο υφολογίας που της ταιριάζει εκ φύσεως.