Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

Συντάκτες

Ελένη Κίτσου

Ελένη Κίτσου
Η Ελένη Κίτσου σπούδασε Γλωσσολογία ΝΑ Μεσογείου στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας κειμένων στο ΕΚΕΒI, μαθήματα δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης με εισηγητές τους συγγραφείς Δημήτρη Στεφανάκη (Έναστρον), Μισέλ Φάις (Πατάκης) και Σοφία Νικολαϊδου (Μεταίχμιο), σεμινάρια συγγραφής θεατρικού έργου με εισηγητή τον Σωτήρη Χατζάκη (Ιανός), καθώς και θεωρητικά μαθήματα θεάτρου με τους Κώστα Γεωργουσόπουλο (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Στοάς του Βιβλίου) και Σωτήρη Χατζάκη (Ίδρυμα Θεοχαράκη). Αγαπάει τα βιβλία, το θέατρο και το σινεμά. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διόρθωση και την επιμέλεια κειμένων σε συνεργασία με διάφορους εκδοτικούς, ενώ γράφει κριτικές βιβλίων στο λογοτεχνικό site Diavasame.gr/Booktimes.gr και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Κλεψύδρα», το οποίο κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει και διηγήματά της. Εργάζεται στο Yπουργείο Δικαιοσύνης.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (284)

Το σανατόριο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Απόκοσμο θρίλερ, που κόβει την ανάσα, αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Σάρα Πιρς με τίτλο Το σανατόριο.
Η μεγαλοψυχία των δέντρων
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Δεκαέξι διηγήματα που συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες μονάχα σελίδες το καθένα ολόκληρες ζωές∙ αυτές των ηρώων. Αυτό είναι η συλλογή διηγημάτων Η μεγαλοψυχία των δέντρων της Μαρίας Βέρρου.
Πες της
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Ο Χρήστος Οικονόμου επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα βιβλίο-ψηφιδωτό του σύγχρονου ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας επηρεασμένο από την πανδημία και τα λοκντάουν.
Οι μέρες του ουράνιου τόξου
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
«Όχι» στον Πινοτσέτ, «Ναι» στην ελευθερία και τη ζωή, το μότο του Οι μέρες του ουράνιου τόξου του Αντόνιο Σκάμερτα, ενός βαθιά πολιτικού κειμένου.
Το λουλούδι της θάλασσας
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Μια ιστορία περιπέτειας, εξερεύνησης και περιπλάνησης σε αναζήτηση δύο αγνοούμενων πλοίων του βρετανικού στόλου στον Βόρειο Πόλο είναι το Λουλούδι της θάλασσας της Νάγιας Δαλακούρα.
Ας φύγουμε λοιπόν
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Μία νουβέλα σφηνάκι, όπως είναι τα νιάτα, γράφει ο Αλέξανδρος Διαμαντής, μιλώντας για μια σκληρή και επίπονη ενηλικίωση, αυτή των ηρώων του, αλλά ταυτόχρονα και όλων των παιδιών του καιρού μας.
Θράσσα
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Η Θράσσα. Η μάγισσα της Θράκης είναι η ιστορία της Θράσσας αρχοντοπούλας Ζωής και του βογιάρου Πέταρ, που έζησαν κατά τον 13ο αιώνα στη Θράκη, είναι η ιστορία των προγόνων της Λένης, της κόρης του σπετσιέρη, είναι ακόμα ένα οδοιπορικό στην οροσειρά της Ροδόπης κατά τον Μεσαίωνα.
Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύρα
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα του Νταβίντ Ντιοπ «Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύρα» αποτελεί φόρο τιμής σε όλους τους Σενεγαλέζους που πολέμησαν στο πλευρό της Γαλλίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο – είναι μια απόπειρα να ακουστεί και η δική τους φωνή.
Κενά μνήμης
Εκδοτικός οίκος
BELL
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μετά το Αγνοούμενη, έρχεται το Κενά μνήμης για να σας ξεσηκώσει, να σας καθηλώσει, να σας κρατήσει ξάγρυπνους. Διά χειρός Lisa Gray.
Το λευκό δωμάτιο
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Ο Αλέξης Σταμάτης στο Λευκό Δωμάτιο δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο σύμπαν, οπού υπερτερεί το επινοημένο, προς τιμήν σημαινόντων χαρακτήρων βιβλίων και θεατρικών έργων, αναμειγνύοντας τη θεατρική γραφή με αυτή του αφηγήματος. Με εξαίσιο αποτέλεσμα.
Βαγόνι τρίτης θέσης
Εκδοτικός οίκος
ΠΗΓΗ
Το Βαγόνι τρίτης θέσης του Πασχάλη Πράντζιου φέρνει στο φως έναν κόσμο άγνωστο στους πολλούς∙ αυτόν των θεατρικών μπουλουκιών και καλεί τους αναγνώστες να τον ανακαλύψουν.
Σώσα
Εκδοτικός οίκος
ΚΙΧΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στη «Σώσα» του, ο Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ αφηγείται την ερωτική ιστορία του Άαρον και της Σώσα, που διαδραματίζεται στην εβραϊκή κοινότητα της Βαρσοβίας λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραδίδοντας στους αναγνώστες ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα.