Έχουμε διαβάσει: 2.617 βιβλία

Συντάκτες

Ασημίνα Ξηρογιάννη

Ασημίνα Ξηρογιάννη
Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Kλασσική Φιλολογία και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτική στο Θέατρο-Εργαστήριο. Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο Varelaki - Σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού.Εκδίδει ποίηση, πεζογραφία και θέατρο. Την πλήρη εργογραφία της μπορεί κανείς να την βρει στο Biblionet. Ποιήματά, διηγήματά, κριτικές και άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα έντυπα, ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά .To βιβλίο της Εποχή μου είναι η Ποίηση, κυκλοφορεί στη Γαλλία μεταφρασμένο ολόκληρο από τον Μισέλ Βόλκοβιτς. Πιο πρόσφατα βιβλία της: Προσωρινή Αιωνιότητα και Ποιήματα 2009-2017 ,τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (21)

Μεταμοντέρνες αυταπάτες
Εκδοτικός οίκος
ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Οι «Μεταμοντέρνες αυταπάτες» είναι η ένατη ποιητική συλλογή του Θεοχάρη Παπαδόπουλου. Κέντρο του ενδιαφέροντός του είναι ο άνθρωπος, τα απατηλά του όνειρα, οι διαψεύσεις του, οι ματαιώσεις του, οι στοχασμοί του. Ο ποιητής παρατηρεί τις ανθρώπινες πράξεις και συλλογίζεται αναφορικά με τις ερωτικές, τις φιλικές, τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων.
Η άγρια ίρις
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΕΡΕΩΜΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Καθολικά ανιχνεύει η Γκλικ  το Ορατό, αλλά κυρίως το Αόρατο που κινεί τα νήματα της Φύσης και της ανθρώπινης ζωής. Ποια η θέση του ανθρώπου, των φυτών, των λουλουδιών, του ανέμου μέσα στο σύμπαν; Πώς ισορροπούν μεταξύ τους αυτά τα στοιχεία διατηρώντας έκαστο την ομορφιά που του αναλογεί  και εδραιώνοντας την ύπαρξή του μέσα σε έναν εχθρικό κόσμο;
Έρως ο γλυκόπικρος
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που γοητεύει τον αναγνώστη. Οξυδερκής, εύστοχη στις παρατηρήσεις της, η Κάρσον διαβάζει τα αρχαία κείμενα, διεισδύει στο θέμα της με σεβασμό, πειθαρχία, αλλά και παιγνιώδη διάθεση στα σημεία προσφέροντας στους αναγνώστες απόλαυση, αλλά και τροφή για στοχασμό.
Θέρος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Κατηγορία
Ποίηση
Σε αυτό το πρώτο της βιβλίο η φιλόλογος Χρυσάνθη Πολύζου ψηλαφεί το σώμα της γραφής. Καταθέτει ολιγόστιχα ποιήματα, λιτά, άμεσα, στοχευμένα, καθαρά. Ίχνη από λέξεις που αποτυπώνουν στο χαρτί μια εσωτερική ζωή που παίρνει σάρκα και οστά και αφορά τον σύγχρονο αναγνώστη.
Εξορκισμός
Εκδοτικός οίκος
ARS LIBRI
Κατηγορία
Ποίηση
Συναντάμε εικόνες σκληρές συχνά εδώ μέσα. Όνειρο, άνθρωπος, θεός, μάγισσες καμένες και ξαναγεννημένες, αναφορά στο κακό, σύμπαν αλλόκοτο, ανοίκειο που αναστατώνει. Αυτά είναι κάποια μοτίβα-κλειδιά που επανέρχονται και είναι συνδεδεμένα με το Σκοτεινό και το Ανείπωτο.
Στο τέλος μιας προσημειωμένης μέρας
Εκδοτικός οίκος
ΒΑΚΧΙΚΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η ποίηση της Διαμαντοπούλου ασχολείται διακριτικά με το εγώ. Έχει όμως και προσανατολισμό προς το εμείς. Έχει πάντως στραμμένο το πρόσωπο στον άνθρωπο και στη δράση του και τη ζωή του. Δημιουργεί εικόνες, συνδέσεις, απελευθερώνει τη γλώσσα, απαντά στις προκλήσεις, ερμηνεύει τον κόσμο.
Βιογραφικό σημείωμα
Εκδοτικός οίκος
ΘΡΑΚΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Στο ποιητικό βιογραφικό της σημείωμα η Ευσέβεια  Χατζηχαραλάμπους έχει μια τρυφερότητα στην προσέγγιση των βιωμάτων της, παράλληλα κι έναν σεβασμό, «μπαίνοντας και βγαίνοντας/ ανάστροφα/ στο ποτάμι του χρόνου» κάνει μια κατάθεση ψυχής. Απαλλαγμένη από πικρίες, προβαίνει σε απολογισμό ζωής και συναισθημάτων.
Εύσαρκο κάτι σαν φως
Εκδοτικός οίκος
ΑΩ
Κατηγορία
Ποίηση
Έρημο σπίτι, κλειστά παράθυρα, σκληρές μνήμες, αλλοτρίωση. Ζωή φοβισμένη, ζωή στολισμένη με παλιά φτιαχτά όνειρα. Μπορεί η ποίηση να λυτρώσει αυτή τη βασανισμένη ζωή, να παίξει με τις αντοχές, να αναδείξει το φως παλεύοντας με το σκοτάδι, να καθρεφτίσει το ορατό και να το συνδέσει με το ανείπωτο, να προσφέρει κόσμους ανθρώπινους;
Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μια ιστορία συμφιλίωσης  εν καιρώ σκληρού πολέμου πραγματεύεται τούτο το βιβλίο. Οι εχθροί γίνονται φίλοι τη χριστουγεννιάτικη ώρα. Οι εχθροί ξεχνούν τους διαχωρισμούς, τους ρατσισμούς, τους ανταγωνισμούς και συμπεριφέρονται ειρηνικά δείχνοντας αγάπη και αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο.
Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Πρωταγωνιστές σε αυτό το βιβλίο είναι τα μέλη μιας οικογένειας και ένα κοράκι. Η μάνα έχει προσφάτως πεθάνει και ο πατέρας είναι σε κατάσταση σοκ. Φίλοι και συγγενείς που είχαν συμπαρασταθεί επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους και ο πατέρας πρέπει μονάχος να ανακτήσει τους ρυθμούς του, αλλά  και να αντέξει και να συντονίσει την καθημερινότητα.
Ακροδάχτυλα
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Έχουμε να κάνουμε με μια φωνή ισορροπημένη  σε μια ανισόρροπη εποχή! Μια φωνή που διαθέτει καθαρότητα, λιτότητα, αμεσότητα.
Οι γρύπες
Εκδοτικός οίκος
ΒΑΚΧΙΚΟΝ
Κατηγορία
Θέατρο
Οι «Γρύπες» με τις συμβολικές τους προεκτάσεις φωτίζουν τον ανθρώπινο ψυχισμό, του οποίου οι εκφάνσεις και οι εντάσεις συχνά εκπλήσσουν, αλλά και δημιουργούν τις πρόσφορες εκείνες συνθήκες για να ανθίσει το δράμα. Είναι τεράστιο και πάντα επίκαιρο το θέμα του εγκλεισμού καθώς και η υφή του.