Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

Συντάκτες

Ασημίνα Ξηρογιάννη

Ασημίνα Ξηρογιάννη
Η Ασημίνα Ξηρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Kλασσική Φιλολογία και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτική στο Θέατρο-Εργαστήριο. Το 2009 δημιούργησε το ιστολόγιο Varelaki - Σελίδες Τέχνης και Πολιτισμού.Εκδίδει ποίηση, πεζογραφία και θέατρο. Την πλήρη εργογραφία της μπορεί κανείς να την βρει στο Biblionet. Ποιήματά, διηγήματά, κριτικές και άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα έντυπα, ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά .To βιβλίο της Εποχή μου είναι η Ποίηση, κυκλοφορεί στη Γαλλία μεταφρασμένο ολόκληρο από τον Μισέλ Βόλκοβιτς. Πιο πρόσφατα βιβλία της: Προσωρινή Αιωνιότητα και Ποιήματα 2009-2017 ,τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (26)

Ο καθρέφτης της Περσεφόνης
Εκδοτικός οίκος
ΑΩ
Κατηγορία
Ποίηση
Μέσα στον καθρέφτη της Περσεφόνης βλέπουμε να εικονίζονται διάφορες μορφές από τη μυθολογία. Παρελαύνουν πρόσωπα που κουβαλούν στους ώμους τους τη δική τους ιστορία.
Σουσάμι άνοιξε
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΟΠΤΡΟΝ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Στο νέο βιβλίο του με τίτλο Σουσάμι Άνοιξε, ο Γιάννης Φαρσάρης αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ευφυής και ευέλικτος είναι, καθώς γράφει για ένα σύγχρονο και ελκυστικό θέμα, αυτό της δημιουργικότητας.
Η παράδοσή μας Ι: Παροιμίες
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μα παροιμίες...θα πει κανείς; Ναι, φυσικά, παροιμίες. Δεν είναι διόλου ντεμοντέ ή κάτι παρωχημένο. Παροιμίες ίσον αξίες. Όπως αυτές πέρασαν από στόμα σε στόμα, μέσα στην παράδοση, όπως πέρασαν από γενιά σε γενιά, όπως διασκέδασαν με αυτές οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας σε όλα τα χωριά και τα νησιά του τόπου μας.
Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Κατηγορία
Θέατρο
Δέκα μονόπρακτα του Μάκη Τσίτα κυκλοφορούν σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση.
Ο κύριος ΤικΤάκης και το ρολόι της καρδιάς
Εκδοτικός οίκος
ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ-ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η ιστορία είναι ευφάνταστη κι εδώ και ο πρωταγωνιστής είναι ο κύριος ΤικΤάκης. Ο ήρωας αυτός, ανάλογα με τις διαθέσεις του, παραπέμπει και σε μια διαφορετική εποχή. Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που οι δείκτες ενός ρολογιού τρελαίνονται και μπερδεύονται οι μέρες, οι μήνες και οι εποχές;
Μεταμοντέρνες αυταπάτες
Εκδοτικός οίκος
ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Οι «Μεταμοντέρνες αυταπάτες» είναι η ένατη ποιητική συλλογή του Θεοχάρη Παπαδόπουλου. Κέντρο του ενδιαφέροντός του είναι ο άνθρωπος, τα απατηλά του όνειρα, οι διαψεύσεις του, οι ματαιώσεις του, οι στοχασμοί του. Ο ποιητής παρατηρεί τις ανθρώπινες πράξεις και συλλογίζεται αναφορικά με τις ερωτικές, τις φιλικές, τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων.
Η άγρια ίρις
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΕΡΕΩΜΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Καθολικά ανιχνεύει η Γκλικ  το Ορατό, αλλά κυρίως το Αόρατο που κινεί τα νήματα της Φύσης και της ανθρώπινης ζωής. Ποια η θέση του ανθρώπου, των φυτών, των λουλουδιών, του ανέμου μέσα στο σύμπαν; Πώς ισορροπούν μεταξύ τους αυτά τα στοιχεία διατηρώντας έκαστο την ομορφιά που του αναλογεί  και εδραιώνοντας την ύπαρξή του μέσα σε έναν εχθρικό κόσμο;
Έρως ο γλυκόπικρος
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που γοητεύει τον αναγνώστη. Οξυδερκής, εύστοχη στις παρατηρήσεις της, η Κάρσον διαβάζει τα αρχαία κείμενα, διεισδύει στο θέμα της με σεβασμό, πειθαρχία, αλλά και παιγνιώδη διάθεση στα σημεία προσφέροντας στους αναγνώστες απόλαυση, αλλά και τροφή για στοχασμό.
Θέρος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Κατηγορία
Ποίηση
Σε αυτό το πρώτο της βιβλίο η φιλόλογος Χρυσάνθη Πολύζου ψηλαφεί το σώμα της γραφής. Καταθέτει ολιγόστιχα ποιήματα, λιτά, άμεσα, στοχευμένα, καθαρά. Ίχνη από λέξεις που αποτυπώνουν στο χαρτί μια εσωτερική ζωή που παίρνει σάρκα και οστά και αφορά τον σύγχρονο αναγνώστη.
Εξορκισμός
Εκδοτικός οίκος
ARS LIBRI
Κατηγορία
Ποίηση
Συναντάμε εικόνες σκληρές συχνά εδώ μέσα. Όνειρο, άνθρωπος, θεός, μάγισσες καμένες και ξαναγεννημένες, αναφορά στο κακό, σύμπαν αλλόκοτο, ανοίκειο που αναστατώνει. Αυτά είναι κάποια μοτίβα-κλειδιά που επανέρχονται και είναι συνδεδεμένα με το Σκοτεινό και το Ανείπωτο.
Στο τέλος μιας προσημειωμένης μέρας
Εκδοτικός οίκος
ΒΑΚΧΙΚΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η ποίηση της Διαμαντοπούλου ασχολείται διακριτικά με το εγώ. Έχει όμως και προσανατολισμό προς το εμείς. Έχει πάντως στραμμένο το πρόσωπο στον άνθρωπο και στη δράση του και τη ζωή του. Δημιουργεί εικόνες, συνδέσεις, απελευθερώνει τη γλώσσα, απαντά στις προκλήσεις, ερμηνεύει τον κόσμο.
Βιογραφικό σημείωμα
Εκδοτικός οίκος
ΘΡΑΚΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Στο ποιητικό βιογραφικό της σημείωμα η Ευσέβεια  Χατζηχαραλάμπους έχει μια τρυφερότητα στην προσέγγιση των βιωμάτων της, παράλληλα κι έναν σεβασμό, «μπαίνοντας και βγαίνοντας/ ανάστροφα/ στο ποτάμι του χρόνου» κάνει μια κατάθεση ψυχής. Απαλλαγμένη από πικρίες, προβαίνει σε απολογισμό ζωής και συναισθημάτων.