Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

Συντάκτες

Αγγέλα Γαβρίλη

Αγγέλα Γαβρίλη
Η Αγγέλα Γαβρίλη σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Εργάστηκε ως editor και βιβλιοκριτικός ενώ από τον Μάιο του 2018 είναι εκδότρια των Editions Momentum. Το 2009 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «ΑΡΚ, Ποιήματα σε πέντε πράξεις» (εκδόσεις Γαβριηλίδης). Έκτοτε συμμετείχε με ποιήματά της στις δύο συλλογικές εκδόσεις της «Ομάδας από Ποίηση» (εκδόσεις Γαβριηλίδης), καθώς και σε θεματικές συλλογές διηγημάτων. Το 2013 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική της συλλογή, «Iridium» (εκδόσεις Momentum), ενώ από τις εκδόσεις Πάπυρος κυκλοφορεί η «Ίσκρα» (2014), που είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (420)

Ιστορία φαντασμάτων
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές γραμμές αφήγησης των πρωταγωνιστών της ιστορίας και δημιουργώντας μερικές από τις πιο ανησυχητικές ψυχολογικά σκηνές που έχετε διαβάσει ποτέ, ο Πίτερ Στράουμπ χτίζει αριστοτεχνικά την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της παγίδας που κλείνει γύρω από την πόλη, τους κατοίκους της και τον αναγνώστη.
Η λεία
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια ομάδα ανθρώπων αγνοείται επί αρκετές μέρες σε έναν παγετώνα χωρίς κανείς να ξέρει τον λόγο που βρέθηκαν εκεί. Το μόνο που γνωρίζουν οι διασώστες που τους αναζητούν, είναι ότι εγκατέλειψαν χωρίς προφανή αιτία το καταφύγιό τους, περιπλανώμενοι μέσα στις άγριες καιρικές συνθήκες της περιοχής.
Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Από τη συγγραφέα του παγκόσμιου μπεστ σέλλερ «Eat Pray Love», ένα γοητευτικό ως προς την πλοκή του μυθιστόρημα που τοποθετείται στον κόσμο του θεάτρου στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’40.
Οι κήποι των κρεμασμένων
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Σε μια πρωτότυπη μείξη μυθοπλασίας και αναμνήσεων, Έλληνες συγγραφείς και μουσικοί ανασυνθέτουν, ο καθένας με τον τρόπο του, «τους δικούς τους Cure», με αφετηρία ή έμπνευση ένα αγαπημένο τους τραγούδι μιας από τις σημαντικότερες μπάντες όλων των εποχών.
Ζ παγκόσμιος πόλεμος
Εκδοτικός οίκος
ANUBIS
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα μυθιστόρημα δυστοπικής φαντασίας, όπου η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια ορδή διακοσίων εκατομμυρίων ζόμπι, γραμμένο με τη μορφή προφορικών αφηγήσεων από αυτόπτες μάρτυρες γεγονότων που το ανθρώπινο μυαλό δεν  θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί…
Ο Οίκος των Τυδώρ Ι – Η αυλή των ψιθύρων
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η διάσημη παγκοσμίως συγγραφέας που μεταπλάθει τα γεγονότα της βρετανικής ιστορίας σε γοητευτικά μυθιστορήματα, μας μεταφέρει αυτή τη φορά στα 1539, στην «αιματοβαμμένη» βασιλική Αυλή του Ερρίκου του Η΄, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί για τέταρτη φορά…
Λύτρωση
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η «Λύτρωση» έχει στον πυρήνα της το σοβαρό θέμα του bullying και των ακραίων ορισμένες φορές συνεπειών του, με μια μεγάλη έκπληξη στην αστυνομική πλοκή της.
Ο δράκος της Πρέσπας ΙΙ – Κεχριμπαρένια έρημος
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Ο Δράκος της Πρέσπας». Επίκεντρο της ιστορίας είναι τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της μεγάλης Πρέσπας με την εμφάνιση φυσικών φαινομένων που αλλάζουν όλο το οικοσύστημα της περιοχής και στις τρεις όχθες της, που ανήκουν σε τρία διαφορετικά κράτη: Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Αιτία θεωρείται η παρουσία ενός ανθρωποφάγου Δράκου.
Οι ελεγείες της Μπιερβίλλ
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ποίηση

Οι εκδόσεις Printa μας συστήνουν για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε μετάφραση από τα καταλανικά, τον Καταλανό ποιητή, κλασικό φιλόλογο και ελληνιστή Κάρλες Ρίμπα (1893-1959).

Καζανόβα: Η σονάτα των ραγισμένων καρδιών
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το πάθος του Καζανόβα για τις γυναίκες θα τον οδηγήσει σε μία ακόμα περιπέτεια στην ιστορία που αφηγείται με μαεστρία ο Matteo Strukul: μια ιστορία πολύ πιο σκοτεινή και περίπλοκη από την επιδίωξη μιας ερωτικής κατάκτησης…
Προσωρινή αιωνιότητα
Εκδοτικός οίκος
ΒΑΚΧΙΚΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η ποιήτρια και θεατρολόγος Ασημίνα Ξηρογιάννη έκανε την επιλογή και τη μετάφραση των ποιημάτων του Μαρκ Στραντ και τον συστήνει με την παρούσα ανθολόγηση στο ελληνικό κοινό.
Κυνηγός κουνελιών
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Για ακόμα μια φορά το συγγραφικό δίδυμο από τη Σουηδία παρουσιάζει ένα καλοχτισμένο αστυνομικό και πολιτικό θρίλερ που κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη ως το τέλος.