Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

Συντάκτες

Αφροδίτη Δημοπούλου

Αφροδίτη Δημοπούλου
Η Αφροδίτη Δημοπούλου σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε με άριστα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα “Η πρόσληψη των Άγγλων θεατρικών συγγραφέων του 20ού αιώνα στην Ελλάδα: 1945-2000” με υποτροφία (κατόπιν εξετάσεων) από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και εισηγήσεις της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Από το 2007 είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού diavasame.gr/ booktimes.gr. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (310)

Ο μεσάζων
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν ο ηλικιωμένος Λίο Κόλστον βρίσκει τυχαία ένα ημερολόγιο της παιδικής του ηλικίας, πραγματοποιεί ένα μικρό ταξίδι στο καλοκαίρι του 1900, ένα θερμό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε εν αγνοία του ο αγγελιοφόρος ενός παράνομου ζευγαριού.
Φλόρενς Μπλαντ
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων ανθρώπων από διαφορετικά σημεία της Ευρώπης του 19ου αιώνα συναντιούνται στο τέλος της διαδρομής της Φλόρενς Μπλαντ, της «Δηλητηριάστρας» του Λονδίνου.
Λάμπετε στο σκοτάδι
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια συλλογή διηγημάτων που έχουν στο επίκεντρό τους τον κίνδυνο, ορατό ή αόρατο, που απειλεί το άτομο σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής του.
Ο χορευτής του νερού
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο νεαρός Χάιραμ, νόθος γιος ενός ιδιοκτήτη φυτείας στη Βιρτζίνια και μιας σκλάβας, ελπίζει στην αναγνώριση του πατέρα/ιδιοκτήτη, αλλά σύντομα απογοητεύεται. Μια αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης τον οδηγεί στο Υπόγειο Δίκτυο, ένα δίκτυο πρακτόρων που στοχεύουν στην απελευθέρωση των σκλάβων.
Η κόρη του φύλακα της φωτιάς
Εκδοτικός οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η δεκαοκτάχρονη Ντόνις, μισή λευκή και μισή από τη φυλή των Οτζίμπουε, αποφασίζει να λάβει μέρος στη μυστική έρευνα που διεξάγει το FBI για να ανακαλύψει και να εξαρθρώσει το κύκλωμα που παρέχει ναρκωτικά στους νέους του καταυλισμού της φυλής.
Πάρε ανάσα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Η Σίλβια Κώτσου έχει αφήσει πίσω της την πρωτεύουσα και με τις δύο ανήλικες κόρες της έχει επιστρέψει στο πατρικό σπίτι για να ξεπεράσουν την εγκληματική ενέργεια που κατέστρεψε την οικογένειά τους. Όταν, όμως, το πτώμα του δικηγόρου τους εντοπίζεται στις μυδοκαλλιέργειες στο Δέλτα του Αξιού όπου εργάζεται η Σίλβια, τότε γίνεται αντιληπτό ότι το παρελθόν τις έχει ακολουθήσει.
Η νύχτα θα είναι μεγάλη
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην επαρχία της Κάουκα, σε έναν αγροτικό δρόμο, ένα κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα με πολλά θύματα. Λίγο αργότερα όλα τα ίχνη της συμπλοκής έχουν εξαφανιστεί. Μια ανώνυμη καταγγελία οδηγεί έναν έντιμο εισαγγελέα, μια δημοσιογράφο και τη βοηθό της να ερευνήσουν την υπόθεση.
Εξαίσιο πτώμα
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου ιού που προσβάλλει τα ζώα μεταβάλλει αμετάκλητα τον κόσμο: από τα θηρία μέχρι τα κατοικίδια πρέπει όλα πρέπει να θανατωθούν συστηματικά, ενώ το κρέας τους δεν μπορεί να καταναλωθεί. Οι κυβερνήσεις νομιμοποιούν την εκτροφή, την αναπαραγωγή, τη σφαγή και την επεξεργασία ανθρώπινου κρέατος. Ο κανιβαλισμός γίνεται νόμος και η κοινωνία έχει διαιρεθεί σ' αυτούς που τρώνε και σ' αυτούς που τρώγονται. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αναγκάζεται να εξετάσει τα όριά του όταν δέχεται ως δώρο μια γυναίκα εκτροφής.
Όλα για το τίποτα
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Χειμώνας του 1945. Το ανατολικό μέτωπο καταρρέει, ο Κόκκινος Στρατός προελαύνει. Οι Ρώσοι είναι πολύ κοντά, ο αχός των κανονιών τους ακούγεται πια καθαρά. Αλλά στο Γκεόργκενχοφ, στο αρχοντικό της οικογ­ένειας φον Γκλόμπιχ, η ζωή μοιάζει να διατηρεί τη ρουτίνα της. Όταν στο δρόμο εμφανίζονται οι πρώτοι Γερμανοί πρόσφυγες, τότε οι ένοικοι του αρχοντικού αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως έχει έρθει η ώρα να φύγουν κι αυτοί.
Ο μεγάλος αδερφός
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ιστορία αυτής μιας γαλλοσυριακής οικογένειας ξεδιπλώνεται μέσα από τις εναλλασσόμενες αφηγήσεις του μεγάλου και του μικρού αδερφού, οι οποίοι με το ιδιαίτερο αφηγηματικό ύφος τους ο καθένας αλληλοσυμπληρώνουν τόσο την οικογενειακή ιστορία, όσο και τη γενικότερη κατάσταση στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.
Το πορφυρό χρώμα
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια ιστορία από τον αμερικανικό Νότο των αρχών του 20ού αιώνα, με δύο Αφροαμερικανές αδερφές που, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που συναντούν, δεν σταματούν να πιστεύουν η μία στην άλλη.
Διάστρεμμα
Εκδοτικός οίκος
ΓΡΑΦΗΜΑ
Τρεις φίλες, η Νίκη, η Μάρθα και η Σόνια, συναντιούνται για την καθιερωμένη τους συνάντηση σε μια καφετέρια. Μέσα από τη συζήτησή τους αγγίζουν πολλά από τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.