Έχουμε διαβάσει: 2.617 βιβλία

Συντάκτες

Αφροδίτη Δημοπούλου

Αφροδίτη Δημοπούλου
Η Αφροδίτη Δημοπούλου σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε με άριστα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα “Η πρόσληψη των Άγγλων θεατρικών συγγραφέων του 20ού αιώνα στην Ελλάδα: 1945-2000” με υποτροφία (κατόπιν εξετάσεων) από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και εισηγήσεις της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Από το 2007 είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού diavasame.gr/ booktimes.gr. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (250)

Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί
Εκδοτικός οίκος
SELINI
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Γαλλία, 1714. Σε μια στιγμή απελπισίας, μια νεαρή κοπέλα κλείνει μια συμφωνία με ένα πνεύμα της νύχτας. Θα ζει για πάντα, αλλά όσοι τη συναντούν θα την ξεχνούν. Τριακόσια χρόνια αργότερα, στη Νέα Υόρκη, η Άντι θα εκπλαγεί όταν θα γνωρίσει κάποιον που δεν θα την ξεχάσει και όλα όσα ήξερε θα ανατραπούν.
Οι φαροφύλακες
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Κορνουάλη, 1972. Σε έναν φάρο στη μέση της θάλασσας τρεις φαροφύλακες εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος. Η είσοδος του φάρου είναι κλειδωμένη από μέσα και τα ρολόγια σταματημένα στις οκτώ και σαράντα πέντε. Δύο δεκαετίες αργότερα ένας συγγραφέας αποφασίζει να μιλήσει με τις συζύγους των τριών αντρών με σκοπό να γράψει ένα μυθιστόρημα.
Η αστυνομία της μνήμης
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Σε ένα ανώνυμο νησί, σε μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο, κατά διαστήματα εξαφανίζονται αντικείμενα και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν την ύπαρξή τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος δεν μπορεί να ξεχάσει; Τότε, επεμβαίνει η Αστυνομία της Μνήμης για να εξαφανίσει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα.
Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί έχει μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο για να βρει δουλειά σε κάποιο μουσείο. Κάποια στιγμή περπατώντας στο Τεμπλ του Λονδίνου μπαίνει σε ένα βιβλιοπωλείο για να προφυλαχτεί από μια ξαφνική νεροποντή και η ζωή της θα αλλάξει.
Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο θάνατος του πατέρα του, η κρίση στον γάμο του, και η δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα του, οδηγούν τον Κολομβιανό σκηνοθέτη Σέρχιο Καμπρέρα να γυρίσει το βλέμμα του πίσω, όχι μόνο στο δικό του παρελθόν, αλλά και στο παρελθόν ολόκληρης της οικογένειάς του και να αναμετρηθεί με εμπειρίες και αποφάσεις που καθόρισαν τη ζωή του.
Το ιστορικό της ομηρίας μου στη Γερμανία 1944-1945
Εκδοτικός οίκος
ΚΟΥΚΚΙΔΑ
Η μαρτυρία του Κοκκινιώτη Αθανάσιου Ι. Πισσάνου, ο οποίος πιάστηκε στο μπλόκο της Κοκκινιάς, από την ομηρία του στη Γερμανία και την εμπειρία του στα καταναγκαστικά έργα στο  λατομείο του Μπένσχαϊμ-Άουερμπαχ.
Εξ αίματος
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΟΛΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το 1976, η Αφροαμερικανή Ντέινα, η πρωταγωνίστρια και αφηγήτρια της ιστορίας, έχει μόλις μετακομίσει στο νέο της σπίτι στο Λος Άντζελες με τον λευκό σύζυγό της, τον Κέβιν. Ξαφνικά, ενώ τακτοποιούν τα βιβλία τους, η Ντέινα χάνει τις αισθήσεις της και όταν συνέρχεται βρίσκεται στο παρελθόν, στη φυτεία από την οποία ξεκινούν οι ρίζες της οικογένειάς της,
Λάννυ
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Λάννυ, ένα αγόρι αιθέριο και ονειροπόλο, έχει εγκατασταθεί με την οικογένειά του σε ένα χωριό κοντά στο Λονδίνο. Προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του, συχνά προκαλεί την ανησυχία των γονιών του με τις συχνές εξαφανίσεις του. Νέος του σύντροφος είναι ένας ηλικιωμένος και ιδιόρρυθμος ζωγράφος που αναλαμβάνει να του κάνει μαθήματα ζωγραφικής.
Ο τελευταίος φύλακας
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα, γερά δομημένο χάρη στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα. Ένας ύμνος όχι μόνο στους ξεχωριστούς χαρακτήρες, αλλά και στον τόπο, στην Ήπειρο. Η αγάπη των ηρώων για την πατρίδα δεν  είναι απλά μια αφηρημένη έννοια, είναι ένας ισχυρός δεσμός που ενώνει το άτομο με τον τόπο, το χώμα του.
Το πρωί θα έχω φύγει
Εκδοτικός οίκος
ΟΞΥ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην τρίτη υπόθεση της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων που λαμβάνουν χώρα στη Βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του 1980, ο καθολικός αστυνόμος Σον Ντάφι, διωγμένος από το αστυνομικό σώμα, καλείται να βοηθήσει την ΜΙ5 να εντοπίσει έναν παλιό του γνωστό και διαβόητο βομβιστή του ΙΡΑ.
Η εξαφάνιση του Γιόζεφ Μένγκελε
Εκδοτικός οίκος
ΚΡΙΤΙΚΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ιστορία ξεκινά πάνω στο North King, το πλοίο που φέρνει τον Χέλμουτ Γκρέγκορ –ψευδώνυμο που είχε υιοθετήσει ο Γιόζεφ Μένγκελε τα πρώτα χρόνια της φυγής του– στην Αργεντινή το 1945. Η Αργεντινή του Περόν αποδεικνύεται παράδεισος για τους φυγάδες ναζί και ο Γκρέγκορ/Μένγκελε δεν αργεί να δημιουργήσει μια ικανοποιητική ζωή.
Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Όταν ανακαλύπτει έναν περίεργο φάκελο στο γραφείο του πατέρα του, θα αρχίσει μια περιπλάνηση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας του και της οικογένειάς του.